2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolc Kártya a helyi közösségért

Összefogás a Gyermekek Nemzetközi Világnapján

Az UNICEF kezdeményezésére szeptember 20-a a Gyermekek Nemzetközi Világnapja. Ebből az alkalomból a Miskolc Kártya Csapata egy rajzversennyel egybekötött adománygyűjtő akciót hirdetett meg, amelyhez számos miskolci oktatási intézmény is csatlakozott. Az akció során összegyűlt rengeteg játékot és hasznos ajándékot miskolci és Miskolc környéki rászoruló gyermekekhez juttatja el a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat.

Sajnálatos módon az országunkban és az egész világon nagyon sok gyermeknek kell nélkülöznie a mindennapok során. Az UNICEF kezdeményezésére életre hívott jeles napon világszerte a gyermekekre, támogatásuk fontosságára, jogaik védelmezésére emlékeznek, és szentelnek nekik talán a szokottnál is nagyobb figyelmet. Ebből az alkalomból hirdette meg a Miskolc Kártya Csapata a rajzversennyel egybekötött adománygyűjtő akciót, amellyel a tenni akarók a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat kis rászorulóin segíthettek.

A Miskolc Kártya rendszer alapkoncepciójának kulcsfontosságú eleme a miskolci identitástudat, a „miskolciság” szemléletének erősítése – e gondolatok jegyében, és a világnap alkalmából városunk és agglomerációnk nehéz sorsú gyermekeire gondolva fordultak a szervezők a segíteni akaró miskolci családokhoz, felnőttekhez és gyerekekhez.

Az akcióhoz csatlakozott 9 helyi oktatási intézményben és a Miskolc Kártya Ügyfélszolgálatán az akció időtartama alatt több, mint 50 doboz és zsák hasznos ajándék gyűlt össze (köztük használt ruhák, játékok, könyvek, plédek, törölközők), amelyeket a Miskolcon 17 éve működő Páli Szent Vince Szeretetszolgálat juttat el a leginkább rászoruló miskolci és Miskolc környéki gyerekek számára.

Az adománygyűjtés mellett a közreműködő általános iskolák tanulói a 2010. szeptember 20-án rendezett rajzverseny keretén belül vidám rajzokkal, jelképes üzenetekkel is kedveskedhettek a többi gyermeknek, saját képeikkel kifejezve szeretetüket, együttérzésüket. Az üzenetek megfogalmazása, a megfestett rajzok megalkotása során maguk a gyermekek, a jövő generációja is elgondolkodhatott a nehéz helyzetben lévők sorsáról, a gondoskodás, a törődés fontosságáról.

A Játékban résztvevő intézmények tanulói közül a legjobban sikerült művek készítői jutalomban részesülnek, mely révén ellátogathatnak a Barlangfürdőbe, valamint a legügyesebb alkotó osztályával együtt a Miskolci Állatkert és Kultúrpark vendége lehet.

 

A Miskolc Kártya Csapata ezúton is szeretné köszönetét kifejezni az akció minden támogatójának:

§  miskolci és Miskolc környéki családok, felnőttek és gyerekek

§  10. sz. Petőfi Sándor Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola

§  Avastetői Általános, Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

§  Bársony János Általános Iskola

§  Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

§  II. Rákóczi Ferenc Általános és Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Iskola

§  Kisboldogasszony Óvoda

§  Miskolci Turisztikai Kft

§  Papír Pont Kft.

§  Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola

§  Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

§  Szent Imre Katolikus Általános Iskola

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek