2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Miskolc idén 49,3 milliárdból gazdálkodik
Miskolc idén 49,3 milliárdból gazdálkodik

Miskolc idén 49,3 milliárdból gazdálkodik

Miskolc idén 49,3 milliárdból gazdálkodikAz idén 2,4 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodik Miskolc mint az elmúlt évben. A városüzemeltetésre 4, a szociális kiadásokra 1, és a kultúrára1,1 milliárddal több jut mint tavaly, míg sportra 336 millióval, és az egészségügyre 1,3 milliárddal kevesebb. Az egészségügyi szektor kiadásai azért is csökkentek, mert az idei költségvetésben a kórház már nem szerepel, mivel tavaly kft.-vé alakult.

A normatív állami hozzájárulás több mint 1,4 milliárd forinttal csökken, a felhalmozási és tőkejellegű bevételek is alacsonyabbak lesznek mint tavaly, míg a működési bevételeknél és a támogatási bevételeknél növekedéssel számol a város. Az önkormányzat forrásbővítéséhez bankhitelt is igénybe vesz: működési feladatokhoz 800 millió forintot, a fejlesztési programokhoz 3,9 milliárdot. Ez utóbbiból 500 millió kedvezményes Panel Plusz hitel. A költségvetés beruházásokra 10,7 milliárd forintot irányoz elő, amelynek nagy része – hét milliárd – a már elnyert pályázatokhoz kapcsolódik. A költségvetés tervezetét csütörtökön elfogadta a miskolci közgyűlés.A szocialisták megszavazták, az ellenzék nem.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp