2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
Miskolc idén 49,3 milliárdból gazdálkodik

Miskolc idén 49,3 milliárdból gazdálkodik

Miskolc idén 49,3 milliárdból gazdálkodikAz idén 2,4 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodik Miskolc mint az elmúlt évben. A városüzemeltetésre 4, a szociális kiadásokra 1, és a kultúrára1,1 milliárddal több jut mint tavaly, míg sportra 336 millióval, és az egészségügyre 1,3 milliárddal kevesebb. Az egészségügyi szektor kiadásai azért is csökkentek, mert az idei költségvetésben a kórház már nem szerepel, mivel tavaly kft.-vé alakult.

A normatív állami hozzájárulás több mint 1,4 milliárd forinttal csökken, a felhalmozási és tőkejellegű bevételek is alacsonyabbak lesznek mint tavaly, míg a működési bevételeknél és a támogatási bevételeknél növekedéssel számol a város. Az önkormányzat forrásbővítéséhez bankhitelt is igénybe vesz: működési feladatokhoz 800 millió forintot, a fejlesztési programokhoz 3,9 milliárdot. Ez utóbbiból 500 millió kedvezményes Panel Plusz hitel. A költségvetés beruházásokra 10,7 milliárd forintot irányoz elő, amelynek nagy része – hét milliárd – a már elnyert pályázatokhoz kapcsolódik. A költségvetés tervezetét csütörtökön elfogadta a miskolci közgyűlés.A szocialisták megszavazták, az ellenzék nem.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…