2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

Miskolc Holding Zrt. átvilágítás

A Miskolc Holding Zrt. átvilágítása, pénzügyi helyzetének feltérképezése már októberben, a választásokat követően megkezdődött. A város cégeit tömörítő vállalat Igazgatótanácsa, Felügyelőbizottsága december elején alakult meg, majd ezt követően a cég élére új vezérigazgatót neveztek ki, Dukai Zoltán személyében. Az újonnan megválasztott vezérigazgató – az átvilágítással párhuzamosan – elkezdte a cég gazdasági helyzetének vizsgálatát, valamint a tagvállalatok működőképességének felmérését.

 

Első intézkedései közt volt, hogy a tagvállalati vezetőktől, 2017-2018-2019-es évekre vonatkozóan szakmai beszámolót kérjen, valamint a szolgáltató cégek vezetőinek jövőbeni terveit, vállalattal kapcsolatos elképzeléseiket megismerje.

A Holding és tagvállalatainak teljes átvilágítása december végén zárul, de az már a részadatokból jól látszik, hogy a cégnél és egyes tagvállalatoknál is jelentős pénzügyi gondokat hagyott hátra a Holding előző vezetése. Ezek közül is kiemelkedik az MVK Zrt. pénzügyi helyzete, amely már októberben azonnali intézkedéseket követelt az új városvezetéstől.

 

A Holdingban megörökölt pénzügyi helyzetről, arról, hogy jövőre mennyiből és hogyan gazdálkodhatnak a város szolgáltatói cégei, januárban tájékoztatjuk a sajtó képviselőit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum