2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Miskolc és Felsőzsolca városok közösségi közlekedésének infrastrukturális fejlesztése

A Miskolc és Felsőzsolca városok közösségi közlekedésének infrastrukturális fejlesztése, vagy más néven Okos Pont Projekt megvalósítása során olyan integrált utastájékoztató rendszert alakítunk ki, melynek köszönhetően valósidejű információk lesznek elérhetők a megállókban – akár mobiltelefonon is – a menetrendről, a járművek tartózkodási helyéről, vagy éppen a várakozási időről.

A pályázat keretében 170 darab fedélzeti vezérlő (OBU), 58 darab normál- és kiemelt autóbusz megállóhelyi-, végállomási- és csomóponti utastájékoztató közterületi kijelző, két csomóponti utastájékoztató közterületi kijelző, illetve 12 infópult (kioszk), valamint 47 darab villamos peroni kijelző kerül beszerzésre és beszerelésre, illetve kihelyezésre.
A megállóhelyi utastájékoztató kijelző első darabja e héten került ki az Alsó-Majláth (Köln utca) villamosmegállóba (Tiszai pályaudvar irányába), amelyen nyártól már valós idejű integrált utastájékoztatási adatokkal fog szolgálni az utasoknak. A projekt kivitelezését végző, közbeszerzésen nyertes TIGRA Computer- és Irodatechnikai Kft. az EMKE típusú eszközök kihelyezésével párhuzamosan a megállóhelyek beüzemelését is elvégzi. A fejlesztéssel elérni kívánt hosszú távú cél a közösségi közlekedés versenyképességének javítása az autós közlekedéssel szemben. Rövid távú célja pedig egy olyan integrált utastájékoztatási rendszer bevezetése és üzemeltetése, mely – többek között – valósidejű információkat nyújt a járatok pontos érkezéséről és indulásáról.
Az Okos Pont Projekt Integrált Utastájékoztatási és Forgalomirányítási Rendszer együtt épül ki és kerül megvalósításra a Miskolc Városi Villamosvasút Fejlesztése Projekt Integrált Utastájékoztatási és Előnyben-részesítési Rendszerével.
Az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében megvalósuló „Miskolc és Felsőzsolca városok közösségi közlekedésének infrastrukturális fejlesztése” című projekt összköltsége 343 046 406 Ft, amely 291 589 445 Ft összegű támogatással valósul meg, az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.
A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc és Felsőzsolca városok közösségi közlekedésének infrastrukturális fejlesztése” című projektben a valós idejű integrált utastájékoztatási rendszer kiépítésének látványos „mérföldkövéhez” érkezett.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek