2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Miskolc-Belvárosi Nagyboldogasszonyról elnevezett Görög Katolikus Püspöki Székesegyház ünnepélyes felszentelése

Miskolc-Belvárosi Nagyboldogasszonyról elnevezett Görög Katolikus Püspöki Székesegyház ünnepélyes felszentelése

A székesegyházban március 25-én 10.00 órakor kezdődik a szertartás első része, a vecsernye. Utána 10.45 -kor a püspökök elindulnak a székesegyház felé és a bejárata előtt felsorakoznak. Leonardo Sandri bíboros megszenteli a homlokzatot, majd a körmenet közben a metropoliták a külső falakat. Ezek után vonulnak be a templomba és folytatódik a szertartás. A szertartás menetében Sandri bíboros mond homíliát, illetve a végén Erdő Péter bíboros köszöntőt.

Egyházi vendégeink:

Leonardo Sandri a Keleti Egyházak Kongregációja bíboros prefektusa , Alberto Bottari de Castello érsek, apostoli nuncius, ,Erdő Péter bíboros, prímás Esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Kar püspökei (többek között Kocsis Fülöp metropolita,dr. Keresztes Szilárd nyugalmazott megyéspüspök, dr. Ternyák Csaba egri érsek), a szomszédos görög katolikus egyházmegyék püspökei (köztük :Ján Babjak szlovák érsek, Milan Šašik munkácsi püspök és a Miskolci Apostoli Exarchátus papsága.

Az eseményen részt vesz Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Soltész Miklós államtitkár is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek