2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Minősíthetetlen stílusban gyalázta a polgármestert a Borsod Online

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala megdöbbenve tapasztalta, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonában álló Borsod Online hivatalos facebook oldalán a Veres Pál polgármester negatív covid tesztjéről és karanténban végzett munkájáról szóló cikk alá a Borsod Online magazin „szerző” címkével azt kommentelte:

„Addig sem okoz nagyobb kárt ez a pojáca.”

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala eddig is tisztában volt az Észak Magyarország és a Borsod Online tendenciózus hírszerkesztési gyakorlatával, Miskolc új városvezetésével kapcsolatos barátságtalan viszonyával, de a Borsod Online az említett kommentjével olyan terepre tévedt, amely miatt a Polgármesteri Hivatal a sajtóorgánum főszerkesztőjéhez fordul és azonnali választ követel az alábbi kérdésekre:

· A cikkhez a Borsod Online nevében közzétett komment hivatalos, szerkesztőségi álláspont?

· Bevett gyakorlat a Borsod Online-nál, hogy a cikkekhez a lap nevében politikai kommentet fűznek?

· Hogyan dől el, hogy melyik cikkhez milyen komment tartozik?

· Csak az újság nevében, hivatalosan fűz a lap véleményt a cikkekhez, vagy az újságírók maguk is kommentelhetnek szabadon?

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a tisztánlátás érdekében a leghatározottabban követeli a Borsod Online magazin főszerkesztőjének kiállását, nyilvános, a Borsod Online-on, a magazin Facebook oldalán és az Észak Magyarország hasábjain megjelentetett bocsánatkérését, valamint Miskolc Megyei Jogú Város polgármesterének megkövetését az ügyben.

Ellenkező esetben a Polgármesteri Hivatal kénytelen lesz átértékelni a viszonyát a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonában álló Észak-Magyarország és Borsod Online sajtótermékekkel, mert meggyőződésünk, hogy sem a tisztességes újságírás írott és íratlan szabályaiba, sem pedig az alapvető kulturális normákba nem fér bele a Borsod Online modortalan véleménynyilvánítása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…