2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Milyen irányba tervezzünk?

Milyen legyen Miskolc és térsége pár év múlva?
Közösen gondolkozni, közösen fejleszteni Miskolc és térségében – e gondolat a mentén indult meg Miskolc jelenleg hatályban lévő Integrált Városfejlesztési Stratégiájának (IVS) teljes felülvizsgálata.

 

Az egy éven át tartó, mintegy negyvenmillió forintból megvalósuló ÉMOP-os projekt eredményeképpen a város egy átfogó Településfejlesztési Koncepcióval és Integrált Településfejlesztési Stratégiával (ITS)  rendelkezik majd, az Európai Unió 2014-2020-as programozási időszakára. A projekt nyitórendezvényén szerdán a stratégia szükségességéről, alapelveiről volt szó, valamint Miskolc és az agglomeráció 40 települése írt alá a közös munkáról szóló szándéknyilatkozatot.
 Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármesterének köszöntője után a térségi együttműködésről beszélt Kiss Gábor, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere.
Milyen irányba tervezzünk? tette fel a kérdést Kocziszky György professzor, a Consulting-Szenzor Kft. szakértője, s előadásában azt hangsúlyozta, hogy csak olyan projekteket szabad tervezni, amelyek gazdaságfejlesztő hatással bírnak és munkahelyeket teremtenek.
Az együttműködési szándéknyilatkozat ünnepélyes aláírásával fejeződött be a rendezvény.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…