2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Milliárdokkal százerekért

Milliárdokkal százerekértA miskolci autista otthonban a Magyar Nemzeti Bank által forgalomból kivont bankjegytéglákkal fűtenek. Milliárdokat égetnek el, hogy százezreket takarítsanak meg! Ráadásul jótékonykodásával a bank is spórol.

„Ezek a zöldes téglák 200 forintosokból készültek. Pénzzel fűtünk, s még mondják, hogy szegény az ország”- jegyezte meg viccesen Bucsi Béla rendész, aki egyben az otthon fűtője is a Vargahegy szélén lévő otthon melléképületében, a kazán mellett állva. Akkor ég jól, ha fával vegyítjük. Naponta nagyjából egy mázsa fogy a pénzből” – árulta el a fűtési szezon kezdete óta szerzett tapasztalatait Béla, aki szívesen hazavinne pár téglányi készpénzt.
„Pályázati úton nyertük a Magyar Nemzeti Banktól fűtésre a pénzből készült papírtéglákat. Hetente hoz a teherautó három tonnát. Jó a fűtőértéke, a barna szénnel megegyező. Havonta 300-400 ezer forint a gázszámlánk, ebből 100-150 ezer forintot sikerül így megtakarítanunk, ami nagy segítség manapság” – egészítette ki Szalkainé Haraszti Krisztina intézményvezető.
Milliárdokkal százerekértA brikettek darabja – a felhasznált papírpénz névértékétől függően – akár 3 millió forintot is érhetett egykoron. Viccesen meg is jegyezte a fűtő, hogy ennyi pénz még sosem volt a kezében. Csábítás mégsincs, hogy esetleg haza vigyen belőle, mert a bankjegyeket előtte gondosan apróra darálták, majd adalékanyag hozzáadását követően brikettezik. Az MNB jótékony célra, fűtésre adományozza, de a jótékonykodással még spórolnak is, lévén egyébként a pénzintézetnek fizetnie kellene a megsemmisítésért.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…