2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Mezőkövesd:”Ép testben, ép lélek,”- s mi ezt nem csak mondjuk…”

… hanem teszünk is érte,- mondta Fekete Zoltán polgármester annak a Hadnagy úti új Sportcentrumnak a mai átadásán, amelyhez 18 millió forint pályázati pénzt kapott a város. Mint a polgármestertől megtudtuk, a beruházás összértéke több mint 139 millió forintba került, és helyet kapott a 430 négyzetméteres épületben két fallabda pálya, öltözők, és egy közösségi tér. Az első ütemben elkészült 30 parkoló is.

Tállai András államtitkár, országgyűlési lépviselő beszédében azt hangsúlyozta, hogy igaz, hogy most nem egy alapinfrastruktúrához tartozó beruházást adnak át Mezőkövesden, de a dolgozó emberek számára a szabadidő hasznos eltöltése, és az egészséges életmód legalább olyan fontos, mint a munka. – Az a fajta kommunikáció pedig, hogy stadion helyett kórház, – mondta az államtitkár az út melletti táblára mutatva – sehová sem vezet. Ezek után majd ilyen is jöhet, hogy:foci helyett lélegeztetőgépet! S hosszan lehetne sorolni… Kell a stadion is és a kórház is! Kell, hogy az ország minden településén élő úgy érezze, hogy érdemes itt élni, mert helyben mindene megvan. Nagyon fontos a munkahely teremtés, s mi itt ebben a térségben nem állunk rosszul, hiszen a munkanélküliség 10 százalék alatt van Mezőkövesden. Ki merem jelenteni, hogy aki akar, az itt tud dolgozni. Lehet, hogy nem volt látványos gyáravatás a közelmúltban, de az itt működő cégek folyamatosan bővítik létszámukat, s ez azt jelenti, hogy prosperálnak, működnek.  A dolgozó embernek pedig pihennie kell, regenerálódnia, s ez a mostani beruházás ezért is fontos. Majd így fejezte be: „Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen kisvárosban élek, mert itt dinamikus a fejlődés.”

A meghívott vendégek megtekintették a létesítményt, ahol a pályákat úgy alakították ki, hogy azokon versenyt is rendezhetnek, és a második ütemben az épület melletti területen teniszpályák is helyet kapnak majd, így biztosítva a még komplexebb szolgáltatást a város lakóinak.

OBE

Fotó OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…