2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Mellékutak újultak meg a Mezőcsáti és a Mezőkövesdi kistérségben

Megújult a Mezőkövesd–Szentistván összekötő út (3303-as út) Mezőkövesdtől az M3-as autópályáig tartó szakasza, a Mezőnyárád és Szentistván közötti 3304-es út, a Nyékládháza–Tiszacsege összekötő út (3307-es út) Mezőcsát és Ároktő közötti szakasza, valamint az ugyancsak Mezőcsátról kiinduló Tiszakeszire tartó bekötőút (33106-os út). Az összesen 26 kilométernyi Borsod megyei mellékút felújítását az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozása tette lehetővé az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program keretében, mintegy 665 millió forintos ráfordítással. Az aszfaltburkolat megerősítéséből, a vízelvezető rendszer felújításából és a padkák rendbetételéből álló munkálatokat a Magyar Aszfalt Kft. végezte el négy hónap alatt.

 Az utat folyamatosan használó közlekedők, a környékbeli településeken lakó 28 ezer ember olyan európai szolgáltatási paraméterekkel rendelkező, megnövelt teherbírású utakat vehet birtokba a felújítások után, amelyeken a közlekedés kényelmesebb lesz, javul a forgalombiztonság – hangsúlyozta Stoll Gábor Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, a projektgazda területi képviselője.

A felújított utaknak a sikeres projektzárást követően öt éven keresztül továbbra is kiemelt figyelmet szentel a közútkezelő, valamint az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség és az európai uniós források felhasználását ellenőrző biztosok is – mondta el a szakember.

A felújításra a Regionális Operatív Programok 2007–2008-as akciótervének keretében kerülhetett sor. Az akciótervben Magyarország hét statisztikai régiójában összesen 183 útszakasz felújítására nyílik lehetőség 2008–2009 folyamán, összesen 73 projektben, 1100 kilométeren, uniós finanszírozással, csaknem 50 milliárd forint felhasználásával. A beruházások az Új Magyarország Fejlesztési Terv „területfejlesztés” prioritásának égisze alatt valósulnak meg, kiemelt céljuk a térségi felzárkóztatás elősegítése.

 A felújítási projektben érintett útszakaszok:

Mellékutak újultak meg a Mezőcsáti és a Mezőkövesdi kistérségben

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek