2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Megyei díjakra várják a javaslatokat!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 2011. szeptember 10-ig várja a javaslatokat „Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat” kitüntető díjainak adományozására!
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése 10/2011. (VII. 7.) számú rendeletében döntött a „Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Rákóczi-lánc”, a „Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat „Pro Comitatu Díja”, valamint a „Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Alkotói Díja” alapításáról és adományozásáról.
A javaslattételre jogosultak 2011. szeptember 10. napjáig tehetnek javaslatot kitüntetések odaítélésére.
I.) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Rákóczi-lánca, olyan természetes személyeknek adományozható, akik hosszú éveken keresztül életútjukkal, munkájukkal, megbízatásuk kimagasló színvonalú teljesítésével, közéleti tevékenységükkel példamutatóan, elismerten, eredményesen szolgálták a megye lakosságát.
II.) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat „Pro Comitatu Díja”, azoknak a személyeknek, közösségeknek adományozható, akik a megye érdekében a megye közéleti, tudományos, művészeti, közoktatási és közművelődési, testnevelési és sportmozgalmában, egészségügyi, szociális ellátásában, a megye fejlődése szempontjából kiemelt ágazatnak tekintett idegenforgalmában, a megye kulturális értékeinek, hagyományainak megismertetésében, nemzetközi hírének növelésében kimagasló érdemeket értek el, valamint a műszaki, természet-, társadalom és más tudományos területen, a térségi kapcsolatok és együttműködés formálásában, a megyei nevelés-, oktatás fejlesztésében, a közművelődés, az irodalom és a művészetek területén, a megye testnevelési és sport mozgalmában, a megye egészségügyi ellátásában, a szociális gondoskodásban, a gyermekvédelem területén és az egészséges életmód kialakításának segítésében magas színtű, áldozatos munkát végeztek. A díj általában több éven át végzett kiemelkedő, alkotó tevékenység elismeréseként adható.
III.) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Alkotói Díja, azoknak a megyében élő és alkotó, vagy munkásságukkal a megyéhez kötődő alkotóművészeknek, kutatóknak, elméleti és gyakorlati szakembereknek, valamint közösségeknek adományozható, akik különösen a műszaki, természet-, társadalom és más tudományos területen kimagasló teljesítményeket értek el, a térségi kapcsolatok és együttműködés formálásában kiemelkedő kapcsolatot fejtettek ki, elméleti és gyakorlati munkájukkal a megyében kiemelkedő módon járultak hozzá a nevelés-, oktatás fejlesztéséhez, a közművelődés bármely területén kiemelkedő munkát végeztek, az irodalom és a művészetek terén magas színvonalú alkotó tevékenységet nyújtottak, a megye testnevelési és sport mozgalmában élenjártak, kiemelkedő sportteljesítményeket értek el, a megye egészségügyi ellátásában, a szociális gondoskodásban, a gyermekvédelem területén és az egészséges életmód kialakításának segítésében kimagasló szakmai eredményeket produkáltak.
A kitüntetések adományozására 2011. szeptember 10. napjáig javaslatot tehetnek;
– a megye települési önkormányzatainak képviselő-testülete,
– a megyei közgyűlés tagjai, bizottságai, tanácsnokai,
– az országgyűlési képviselők,
– a megyei intézmények vezetői,
– a megyei érdekképviseletek, szakmai szövetségek,
– a megyei társadalmi szervezetek, egyesületek vezetői,
– az egyházak,
– a megyében működő tudományos intézetek vezetői,
– a megyei sportági szakszövetségek és sportegyesületek.

A javaslatokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatalának Kabinetirodájába, 3525 Miskolc, Városház tér 1. szám alatti címre kérjük megküldeni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…