2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

Megváltozik a Tüdőgyógyászati ellátás struktúrája

A koronavírus okozta járvány veszélye miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis tagintézményét járványkórházzá nyilvánította, ezért a Tüdőgyógyászati ellátás struktúrája a mai nappal megváltozik.  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház honlapján található közlemény szerint a változások a következők:

–        A Semmelweis Tagkórház Tüdőgyógyászati Osztálya helyben olyan tüdőgyulladásos betegek kivizsgálását végzi, akiknél a koronavírus fertőzés gyanúja érdemben felvetődik, illetve a koronavírus megbetegedettek légzéstámogatásában vesz majd részt.

–        A tüdőgyógyászati onkológiai betegek ellátása a Szent Ferenc Kórházrészben történik. A kemoterápiára szoruló és tüdőrák gyanúja miatt kivizsgálás alatt álló betegek a Szent Ferenc Kórházban jelentkezzenek.

–        Az ismert krónikus tüdőbetegségben szenvedő betegek gondozása, mind a Tüdőgyógyászati osztályon, mind a Tüdőgondozóban szünetel.

–        Az aktív TBC-s betegek az Edelényi Koch Róbert Kórházban kerülnek ellátásra.

–        Tüdőgyógyászati ambuláns ellátás kizárólag sürgős szükség esetén, telefonon történt időpontkérést követően, a Rendelőintézet épületében (a Csabai kapu volt SZTK épülete) található Tüdőgyógyászati szakrendelésen történik. A rendelőintézet épülete nem része a járványkórháznak.

–        A Szent Ferenc Kórházrészben található Tüdőgondozó (Miskolc, Csabai kapu 42.) üzemeltetését szüneteltetik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum