2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Megújult az Alsózsolcai Gondozási Központ épülete, bővült a szolgáltatásaik köre!

Mostanra az utolsó simítások is elkészültek az alsózsolcai Gondozási Központ épületén, melyet november 6-án ünnepélyes keretek között terveznek átadni.

A fejlesztést több dolog indokolta, egyrészt az elmúlt években nőtt az ellátottak száma, ezzel együtt egyre több a mentális betegséggel küzdő idős, ezért szükségessé vált a szolgáltatások körének bővítése; másrészt az épület nem volt alkalmas arra, hogy idős emberek ellátását szolgálja, mivel nem volt megoldott az akadálymentesítés, balesetveszélyessé váltak a lépcsők, felújításra szorult a vizesblokk, valamint hiányzott a foglalkoztató szoba és a dolgozói öltöző.

Az infrastruktúra javításához az Új Széchenyi Terv Észak – Magyarországi Regionális Operatív Programjának keretében összesen 55 100 000 Ft támogatást kapott Alsózsolca Város Önkormányzata. A projekt elsődleges célja volt, hogy mindenki számára egyaránt hozzáférhetővé tegye a szolgáltatásokat, a segítségnyújtás folyamatát pedig egyénre szabja. A bővítéssel létrehozott intézményben az idős emberek napközi otthonos ellátása, foglalkoztatása magasabb szakmai színvonalon végezhető, illetve lehetőség nyílik időskori demenciában szenvedő személyek foglalkoztatására, fejlesztő, szinten tartó gyakorlatok végzésére, mentálhigiénés szakember segítségével. A felújítás során kialakításra került egy pihenő szoba, egy foglalkoztató szoba, egy nappali szoba – ami a jövőben helyet ad műsoros rendezvényeknek és kulturális eseményeknek, és egy demens foglalkoztató – melyben a szellemi hanyatlásban szenvedő betegek fejlesztése történik. Megújult a vizesblokk, az étkező, elkészült egy mosókonyha, öltöző a dolgozók részére, és egy vezetői iroda. Az épület minden ellátottak által használható helyisége akadálymentesítve lett, parkolóhelyeket építettek ki az udvarban, ezen túl sor került még új bútorok és fejlesztő eszközök beszerzésére is.

A projekt eredményeként komplex fejlesztés valósulhatott meg, mely hozzájárul a településen élő idősek nappali ellátási színvonalának növeléséhez, a régión belüli társadalmi kohézió erősítéséhez, és a versenyképesség javításához.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…