2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Megújult a Tündérkert Óvoda

 Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése – Tündérkert Óvoda (Miskolc, Aba u. 49.) infrastrukturális fejlesztése” című projektje keretében a Tündérkert Óvoda épületének korszerűsítését valósította meg.

Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Tündérkert Óvoda az Aba utca 49. szám alatt. Az intézmény 1968-ban épült, az elmúlt 40 évben csak kisebb felújítási munkákat végeztek el rajta.

A most zárult projektben a homlokzati falak és a zárófödém utólagos hőszigetelést kaptak. Modern, műanyag szerkezetű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókat építettek be, továbbá megújult az épület fűtési és szellőztetési rendszere. A korábbi fűtési rendszert elbontották és teljesen új hálózatot alakítottak ki, amely már korszerű, szabályozható radiátorokon adja le a helyiségek fűtéséhez szükséges hőenergiát.

Az óvoda tetején 27,6 kW-os napelemes rendszer épült, amely részben fedezni tudja az épület elektromos energiaszükségletét.

Az óvoda bejáratánál akadálymentes rámpát alakítottak ki, valamint kiépítettek egy burkolt felületű mozgássérült parkolót. A parkolótól új járdaszakaszt építettek, valamint a meglévő járda felújítása is megtörtént. Az épületben akadálymentes mosdó áll a mozgássérültek rendelkezésére.

 

A felújítás során fejlesztették az udvar eszközparkját: új fa- és fém játékokkal bővült az intézmény játszótere.  Az épületen belül kialakítottak két, egy kisebb és egy nagyobb tornaszobát, valamint két, a gyermekek egyéni fejlesztésére lehetőséget biztosító foglalkoztató szobát is.

 

Az óvoda jelenleg 5 csoportszobával működik, a projektnek köszönhetően azonban 25 fővel bővült a férőhelyek száma. A fejlesztést követően a gyermekeket modern, korszerű körülmények között tudják elhelyezni, ahol biztosítottak a minőségi neveléshez szükséges feltételek.

A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 191.502.928 Ft.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum