2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megújult a tiszalúci iskola

Az Arany János Általános Iskola felújítása az idén januárban kezdődött el, a bővítés és az akadálymentesítés mintegy kétszázötvenhatmillió forintra rúgott. Az összeget az ÉMOP keretén belül nyerte el a nagyközség önkormányzata.

Augusztus 17-én ünnepélyes keretek között adták át Tiszalúcon amegújult oktatási intézményt. Mengyi Roland, a B.-A.-Z Megyei Közgyűlés elnöke  avatóbeszédében megjegyezte, a közösségek életében a gyarapodást jelenti minden fejlesztés, az átadási ceremónia ettől válik ünneppé. –” Értékmegőrzésről, értékmentésről beszélünk annak kapcsán, hogy a mai kor követelményeinek megfelelően újult meg az iskola, amely a hétköznapok megváltozását is magával hozza. Ez a változás elsősorban az itt élő gyermekes családokat és azokat a pedagógusokat, nevelőket érinti, akik a tanintézményben kamatoztatják tudásukat, élik mindennapjaikat. Egy gyermeknek két dologra van szüksége – fogalmazott a közgyűlési elnök – gyökerekre, és szárnyakra. Azt gondolom, hogy ezt a két fontos feltételt két helyen találhatja meg egy kisgyermek, mégpedig a családjában és az iskolájában. A most megújult tanintézmény kiválóan alkalmas arra, hogy a diákok megfelelő módon fejlődjenek, alapot kapjanak jövőjüket illetően, szívesen emlékezzenek majd egyszer az általános iskolai évekre. Az új tanév különbözik majd az eddigiektől,  s a változás egyértelműen pozitív lesz.”
Az iskola rekonstrukciós munkálatairól Majdanics László tiszalúci polgármester, Sivák Lajos építészmérnök, és Herczeg Lajos iskolaigazgató számolt be a megjelenteknek. Hat tanteremmel, két csoportszobával, három szertárral, valamint két zsibongóval gyarapodott az épület. Megtörtént az ivóvízhálózat, az elektromos rendszer, a szennyvízhálózat, a központi fűtésrendszer felújítása, a teljes tetőszerkezet, a tantermek burkolatának cseréje. Megfelelő méretben és mennyiségben alakítottak ki tanári szobát, szaktantermeket, adminisztrációs helyiségeket, stúdiót, megtörtént a komplex akadálymentesítés, az emelet leküzdésére hidraulikus liftet építettek be. A biztonság növelésének érdekében tűzvédelmi rendszert alakítottak ki, megtörtént az udvar egy részének térburkolása, és szeptemberig helyükre kerülnek a tantermi berendezések, az új számítógéppark, illetve a virtuális táblák is.

Fotó:Orosz László

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek