2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Megújult a miskolci Katica Bölcsöde

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése – Katica Bölcsőde (Miskolc, Szilvás u. 39.) infrastrukturális fejlesztése” című,  projekt keretében a Katica Bölcsőde épületének korszerűsítését valósította meg.
Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő, Katica Bölcsőde a Szilvás utca 39. szám alatt. Az intézmény Falk Judit okleveles építészmérnök tervei alapján épült 1978-ban. A beruházás részeként a mintegy 800 négyzetméternyi ingatlan építészeti, gépészeti és elektromos felújítása, valamint energiahatékonysági korszerűsítése történt meg.
A felújítás során a korszerűtlen nyílászárókat új, az energetikai követelményeknek megfelelő nyílászárókra cserélték. Megújították az épület fűtési rendszerét: a korábbi rendszert elbontották, és teljesen új gerinchálózatot alakítottak ki, amely szabályozható, korszerű radiátorokon keresztül adja le a helyiségek fűtéséhez szükséges hőenergiát.
A projekt magában foglalta az új víz- és szennyvízvezeték hálózat kiépítését valamint a fürdőszobák teljes körű felújítását. A gyerekek által használt helyiségeket lefestették, a homlokzati falak és a zárófödém pedig utólagos hőszigetelést kaptak.
Az akadálymentesség biztosítása érdekében akadálymentes mosdó készült, a bejáró híd mellé felvonót alakítottak ki, valamint kiépítettek egy burkolt felületű mozgássérült parkolót.
A korszerűsítésnek köszönhetően a gyermekek a korábbinál sokkal jobb körülmények között, a 21. század elvárásainak megfelelő környezetben tölthetik napjaikat.

A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 174.475.747 Ft.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…