2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megújult a miskolci Éltes Mátyás iskola

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Módszertani Intézmény energetikai fejlesztése” című projektje keretében az Éltes Mátyás Általános Iskola épületének energetikai fejlesztése valósult meg.
Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Módszertani Intézmény a Szeles utca 65. szám alatt. Az iskola fizikai akadálymentesítése érdekében a hátsó bejáratnál 2 db akadálymentes rámpát, a földszinten pedig belső átalakítás után egy akadálymentes mosdót alakítottak ki.

A felújítás során a zárófödém és a homlokzati falak utólagos hőszigetelést kaptak, az épület tetején pedig napelemes rendszert alakítottak ki. A mintegy 1200 négyzetméter alapterületű épületbe a jelenlegi energetikai előírásoknak megfelelő, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókat építettek be. Megújították az épület fűtési és szellőztetési rendszerét: a korábbi fűtési rendszert elbontották, és teljesen új gerinchálózatot alakítottak ki, amely szabályozható, korszerű radiátorokon keresztül adja le a helyiségek fűtéséhez szükséges hőenergiát.

A beruházásnak köszönhetően az energiafelhasználás szempontjából takarékosabb, a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület jött létre, amely a megújuló energiaforrások hasznosításával fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét. Az épület korszerűsítése hozzájárul Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának azon céljához, hogy csökkentse a közintézményei által felhasznált energiát, ezzel a városban kibocsájtott üvegházhatású gázok mennyiségét.
A projekt 100 %-os támogatással az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 163.863.407 Ft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek