2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Megújult a kazincbarcikai Mátyás király úti óvoda

Véget ért a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Mátyás király úti Füzike Tagóvodájának teljes körű felújítása. A beruházásra az Új Széchenyi Terv keretében több mint 94 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert Kazincbarcika. A projekt hivatalos záró rendezvénye ma volt.

Az ünnepélyes zárórendezvénnyel egy új korszak kezdődött a város legszebb természeti környezetében található óvodájának életében.
A „Kazincbarcikai Összevont Óvodák Mátyás király úti Tagóvoda felújítása” elnevezésű projekt hivatalosan is véget ért, s a 90 férőhelyes tagóvoda apróságai szeptember 30-án teljes egészében birtokba vehetik a gyermekintézményt.

Az 1976-ban épült óvoda kívülről-belülről megújult: kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a tetőt és a falakat, de komplex gépészeti és elektromos felújítást, valamint infokommunikációs fejlesztést is végeztek a szakemberek. Az Európai Uniós támogatással megvalósult nagyszabású beruházás során teljes körű akadálymentesítésre is sor került, kicserélték az elhasználódott belső berendezési tárgyakat, valamint mozgás- és képességfejlesztő udvarral is gazdagodott a tagóvoda.

A felújítás alatt a gyerekek négy másik intézményegységben találtak átmeneti otthonra: a 4 csoportot a Kertvárosi, a Mesevár, a Csokonai és a Napsugár Tagóvodák fogadták be.

Mint a beruházás zárórendezvényén elhangzott: az elmúlt hónapok nehézségeit a szülők és az óvodapedagógusok nagyon jól tolerálták, ezért nagy köszönet jár mindenkinek.
Az apróságok pedig már rendkívül izgatottan várják a hétfői napot, amikor először megpillanthatják, majd újra birtokba vehetik szeretett ovijukat.

A záró sajtótájékoztatón egy rövidfilmet is láthattak a résztvevők, mely átfogó képet adott a beruházás teljes menetéről.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…