2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Megújult a gyermekjóléti alapellátás Alsózsolcán

Megújult a gyermekjóléti alapellátás Alsózsolcán

Megújult a gyermekjóléti alapellátás Alsózsolcán Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében valósult meg Alsózsolcán a gyermekjóléti alapellátás infrastrukturális fejlesztése. Az 56,8 millió forint összköltségű projektnek köszönhetően mától kényelmesebb és modernebb körülmények között működhet a szolgálat.

Alsózsolcán a halmozottan hátrányos szociális helyzetű felnőttek és gyermekek aránya lényegesen meghaladja az országos és megyei átlagot, s az ebből fakadó társadalmi-gazdasági és szociális problémák a városban hatványozottan jelen vannak. A gyermekjóléti alapellátásnak itt különös szerepe van.

Ezért nagy jelentőségű, hogy az 50 millió forint uniós támogatással megvalósuló projekt eredményeként megteremtődnek azok az infrastrukturális feltételek, melyek biztosítják, hogy a szolgálat hatékonyan és eredményesen járuljon hozzá a rászoruló gyermekek fejlődéséhez, társadalmi beilleszkedésükhöz, a családban történő nevelés elősegítéséhez, a veszélyeztetettség megelőzéséhez és megszüntetéséhez, s a családból történő kiemelés megelőzéséhez illetve visszahelyezéséhez.

A projekt során az Alsózsolca-környéki Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás és Szolgálat elhelyezési feltételeinek javítása érdekében a meglévő épület felújításával és bővítésével kialakítást nyert egy 190 négyzetméteres akadálymentesített épület, melyben közösségi foglalkoztató, bizalomszoba, konferencia terem, váró, iroda-ügyfélszolgálat biztosítja a sokrétű szakmai munkához szükséges, kulturált elhelyezési feltételeket. Beszerzésre kerültek a szakmai munkát támogató infokommunikációs eszközök és berendezési tárgyak is. Megtörtént az ingatlan (kert) szakmai programhoz igazodó, igényes kialakítása.

A projekt összességében a gyermekjóléti alapellátás szakmai színvonalának és eredményességének javítását tűzte ki célul, és az esélyegyenlőségi követelmények érvényesítését az elsődleges és közvetett célcsoportba tartozó rászorulók vonatkozásában. Cél még a gyermekek testi, szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődését segítő, a családban nevelkedés fontosságát hangsúlyozó szemlélet formálása, erősítése, és a környezet-, és egészségtudatos gondolkodásmód fejlesztése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…