2024. 10. 23. szerda

Gyöngyi
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Megújult a gyermekjóléti alapellátás Alsózsolcán
Megújult a gyermekjóléti alapellátás Alsózsolcán

Megújult a gyermekjóléti alapellátás Alsózsolcán

Megújult a gyermekjóléti alapellátás Alsózsolcán Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében valósult meg Alsózsolcán a gyermekjóléti alapellátás infrastrukturális fejlesztése. Az 56,8 millió forint összköltségű projektnek köszönhetően mától kényelmesebb és modernebb körülmények között működhet a szolgálat.

Alsózsolcán a halmozottan hátrányos szociális helyzetű felnőttek és gyermekek aránya lényegesen meghaladja az országos és megyei átlagot, s az ebből fakadó társadalmi-gazdasági és szociális problémák a városban hatványozottan jelen vannak. A gyermekjóléti alapellátásnak itt különös szerepe van.

Ezért nagy jelentőségű, hogy az 50 millió forint uniós támogatással megvalósuló projekt eredményeként megteremtődnek azok az infrastrukturális feltételek, melyek biztosítják, hogy a szolgálat hatékonyan és eredményesen járuljon hozzá a rászoruló gyermekek fejlődéséhez, társadalmi beilleszkedésükhöz, a családban történő nevelés elősegítéséhez, a veszélyeztetettség megelőzéséhez és megszüntetéséhez, s a családból történő kiemelés megelőzéséhez illetve visszahelyezéséhez.

A projekt során az Alsózsolca-környéki Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás és Szolgálat elhelyezési feltételeinek javítása érdekében a meglévő épület felújításával és bővítésével kialakítást nyert egy 190 négyzetméteres akadálymentesített épület, melyben közösségi foglalkoztató, bizalomszoba, konferencia terem, váró, iroda-ügyfélszolgálat biztosítja a sokrétű szakmai munkához szükséges, kulturált elhelyezési feltételeket. Beszerzésre kerültek a szakmai munkát támogató infokommunikációs eszközök és berendezési tárgyak is. Megtörtént az ingatlan (kert) szakmai programhoz igazodó, igényes kialakítása.

A projekt összességében a gyermekjóléti alapellátás szakmai színvonalának és eredményességének javítását tűzte ki célul, és az esélyegyenlőségi követelmények érvényesítését az elsődleges és közvetett célcsoportba tartozó rászorulók vonatkozásában. Cél még a gyermekek testi, szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődését segítő, a családban nevelkedés fontosságát hangsúlyozó szemlélet formálása, erősítése, és a környezet-, és egészségtudatos gondolkodásmód fejlesztése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ilyen egy jó szakmunkás
A szakmunkás egy adott szakma képviselője, aki képesítéssel és képzettséggel rendelkezik az adott területen. Gyakran fizikai munkát végez, amely során…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp