2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Megújul Miskolcon a Dobó Katica és a Katica Bölcsőde, valamint a Tündérkert Óvoda

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Dobó Katica Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése” című projektje támogatásban részesült. A program Miskolc belvárosában, lakótelepi környezetben elhelyezkedő Dobó Katica Bölcsőde (Hadirokkantak út 26.) komplex felújítását foglalja magában.
Az 1979-ben, Falk Judit okleveles építészmérnök által tervezett, 60 fős bölcsőde eredeti funkcióját mai napig megtartotta, épületszerkezeti szempontból azonban elavult, felújításra szorul. A pavilonos elrendezésű épületben három gondozási egység, hat csoportszoba és egy gazdasági blokk található.
A komplex felújítási projekt magában foglalja az energiatakarékosságot célzó beruházások közül a nyílászárók cseréjét, a külső hőszigetelést, a fűtési rendszer korszerűsítését. Sor kerül a szabadidős prog-ramoknak lehetőséget biztosító terek fejlesztésére, valamint az udvar-, játszóudvar felújítására, biztonságossá tételére.

Az akadálymentesítés biztosítása érdekében a mosdót a mozgássérültek közlekedéséhez szükséges előírásoknak megfelelően alakítják át. Mindhárom gondozási egység bejáratánál – a jelenlegi lépcsők helyett, – enyhén emelkedő, kisebb lejtésű járdát alakítanak ki. A gyengénlátók számára pedig a térkő burkolaton belül eltérő, kontrasztos színű vezető sáv készül.
A beruházásnak köszönhetően olyan modern, korszerű körülmények között tudják majd elhelyezni gyerme-keiket a környéken élők, ahol a minőségi neveléshez szükséges feltételek biztosítottak lesznek.
A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regio-nális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 163 142 627 Ft.

MEGKEZDŐDNEK A „KATICA BÖLCSŐDE (MISKOLC, SZILVÁS U. 39.) INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKT KIVITELEZÉSI MUNKÁLATAI

A Miskolc avasi városrészében 1978-ban, Falk Judit okleveles építészmérnök tervei alapján épült Katica Bölcsőde épülete épületszerkezeti szempontból elavult, felújításra szorul. A jelenleg bölcsődeként működő épületrész az intézmény Szilvás utcával párhuzamos felső szakaszát jelenti, mintegy 2500 m2-es telekterülettel. A gondozási egységek száma: 2, a gyermekszobák száma: 4.
Az épületkorszerűsítési projekt magában foglalja az energiatakarékosságot célzó beruházások közül a nyílászárók cseréjét, a külső hőszigetelést, a fűtési rendszer korszerűsítését, továbbá sor kerül a szabadidős programoknak lehetőséget biztosító terek fejlesztésére és az intézmény akadálymentesítésére.
A beruházásnak köszönhetően modern, korszerű körülmények között tudják majd elhelyezni gyermekeiket a környéken élők, ahol a minőségi neveléshez szükséges feltételek biztosítottak lesznek.
A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 174.475.747 Ft.  

MEGÚJUL A TÜNDÉRKERT ÓVODA

Az óvodaépület tervei 1968-ban-ban készültek, majd valószínűleg ugyanabban az évben meg is épült. Az intézmény épületszerkezete napjainkra elavult, akadálymentesítése nem megoldott – mindez indokolja a korszerűsítését.  
Az intézmény felújítása magában foglalja az energiatakarékosságot célzó beruházások közül a nyílászárók cseréjét, a külső hőszigetelést és a fűtési rendszer korszerűsítését. Elvégzik a helyiségek festését, burkolását, továbbá – az esztétikai szempontokat figyelembe véve – a homlokzati festést.
A projekt részeként sor kerül a szabadidős programoknak lehetőséget biztosító terek fejlesztésére is: az udvaron egy többfunkciós sportpályát alakítanak ki, amely többféle labdajáték játszására lesz alkalmas.
Az óvoda jelenleg 5 csoportszobával működik, a projektnek köszönhetően azonban 25 fővel bővül az óvodai férőhelyek száma. A beruházásnak köszönhetően modern, korszerű körülmények között tudják majd elhelyezni gyermekeiket a környéken élők, ahol a minőségi neveléshez szükséges feltételek biztosítottak lesznek.
A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 191.502.928 Ft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…