2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

MEGÚJUL MISKOLC FŐUTCÁJA

Március 25-én kezdődött el a miskolci Széchenyi utca díszburkolatának megújulása. Igazi nagyvárosi, a mostaninál sokkal zöldebb, elegáns, polgári hangulatú, egységes arculatú főutcát ad ezzel a város és a kivitelező Zöld Nyíl 2009 Konzorcium a miskolciaknak. Az első nagyobb szakaszt várhatóan május utolsó hétvégéjén befejezik.

Az egységes arculat kialakításához, a megújult főutca polgári hangulatához a fehér tónusú burkolat, a természetes eleganciát kölcsönző gránit és andezit burkolókövek, illetve a felsővezeték tartó oszlopok új megjelenése is hozzájárul. A város zöldebb főutca megvalósítására is törekszik, ebben az évben 100 új fa is díszíti majd Miskolc emblematikus utcáját.

Örömünkre szolgál, hogy a március 25-én elkezdett munkálatok az Ady Endre u. – Szentpáli u. közötti szakasz déli oldalán május 24-ére befejeződnek, az Avas szálló előtti terület burkolása pedig megtörtént.

A bontás után sor került az aljzat mérésére és javítására.

A kivitelezési munkák folytonossága érdekében 2013. május 13-tól a Kazinczy u. – Déryné u. közötti szakasz északi oldalán is megkezdődik a bontási tevékenység. A burkolási munkálatokat befejezése ezen a szakaszon az Operafesztivál kezdetére, június 17-ére megtörténik.

A bontás után, szükség esetén aljzatjavítási, majd burkolási munkák következnek.

Tervezett munkavégzés munkanapokon 7-18 óra között várható, azonban szombati munkavégzéssel is számolni kell, a tervezett előrehaladás tarthatósága miatt.

Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy az üzletek a főutca megújulásának minden szakaszában, mindenhol megközelíthetőek legyenek.

Köszönjük Miskolc polgárainak türelmét, pozitív hozzáállását, a sok hasznos észrevételt amivel segítik, támogatják munkánkat.

Kérdés, észrevétel esetén kérjük forduljon bizalommal a Zöld Nyíl projekthez: mvkprojig@mvkzrt.hu; 46/514-900

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek