2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Megújul Miskolc főutcája

Megkezdődött a miskolci Széchenyi utca díszburkolatának megújítása. Igazi nagyvárosi, de a mostaninál sokkal zöldebb, elegáns, polgári hangulatú, egységes arculatú főutcát ígér a város és a kivitelező Zöld Nyíl 2009 konzorcium a miskolciaknak.

Megújul, igazi nagyvárosi főutcája lesz idén nyár végére Miskolcnak. A város zöldebb főutca megvalósítására törekszik, ami azt jelenti, hogy ebben az évben 100 fával gazdagodik Miskolc emblematikus utcája. A város meghatározó, az ország egyik leghosszabb „sétálóutcájának” egységes arculatához fehér tónusú gránit és andezit burkolókövek járulnak hozzá.

A munkálatok megkezdése előtt kiemelten fontos volt az itt élők és a kereskedők érdekének figyelembe vétele. Ezért a lehető legkisebb zaj-, kosz és porterhelés mellett, körültekintő tervezés és ütemezés után kezdődhetett meg ezen a héten a miskolci főutca megújulása. A BOKIK Belvárosi Klaszterén keresztül folyamatos volt a belvárosi üzlettulajdonosok, a bérleménnyel rendelkezők tájékoztatása is. A burkolat bontási munkálata a főutca megújulásának első szakaszán, az Ady-híd – Kazinczy utca közötti részen a boltok, üzletek előtt tervezetten egy nap munkavégzést jelent, de a boltokba, üzletekbe való bejutás ekkor is biztosított.
A bontással párhuzamosan és azt követve kerül sor az aljzat mérésére és javítására. A burkolás április első hetében kezdődik, ami az egyes boltok, üzletek előtt várhatóan szintén csak egy-egy nap munkavégzést jelent, továbbra is biztosítva az üzletekbe való bejutást.
A burkolás befejezésével kerül sor a fedlapok, víznyelők szintbe állítására és az északi oldal bontására, amely hasonló ütemezésű lesz, mint a déli oldal.
Április elején megkezdődik a Centrum előtti téren a szökőkút, lépcsők, villamos megálló melletti terület átépítése is.
Az itt élők kérésének megfelelve, a tervezett munkavégzés munkanapokon 7-17 óra között várható.
A további szakaszok ütemezésének pontosítására az első hetek tapasztalatai alapján kerül majd sor.
A város felajánlotta az üzletek egyedi jellegének megfelelő megjelenést is. Lehetőség lesz közvetlenül a bejáratnál elhelyezett gránitlapokon feltüntetni a boltok, vendéglátó és szórakozó helyek nevét.

A főutcai munkaterület átadás-átvételi eljárása 2013. március 11-én kezdődött. A kivitelezési munkálatok március 25-én kezdődtek, várható bejfejezés, a teljes főutca tekintetében július 31. Ezt követően kezdődik az átvételi eljárás, ekkor még kisebb-nagyobb, az átvételi eljárásból eredő munkák várhatók.

 

Fotó: A megújult főutca egy szakasza – elegáns, egységes és zöld (csatolva)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek