2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Megújul a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Energetikailag teljesen megújul a város szívében található egykori Ságvári Endre, mai nevén Szalézi Szent Ferenc Gimnázium.

Az 1966-ben épült oktatási intézmény korszerűsítését az Európai Unió és a Magyar Állam közel 223 millió forinttal támogatja.
Az október elején kezdődött energetikai beruházás során olyan felújítások valósulnak meg az oktatási intézményben, melyek hosszú évekre, évtizedekre garantálják a korszerűbb és hatékonyabb energia felhasználást.
Így sor kerül a nyílászárók teljes körű cseréjére (közel 200 darab), a komplex homlokzati és lábazati hőszigetelésre, illetve a fűtési rendszer szabályozhatóvá tételét is tartalmazza a felújítás. Ez utóbbit termosztatikus radiátorszelepek beépítésével valósítják meg.
A közel fél évszázados iskolaépületen ilyen jellegű beruházás megépítése óta nem volt, így mind az intézmény külső megjelenésében, mind az energia felhasználás hatékonyságát tekintve komoly mérföldkő a beruházás.

A témával a KVTV a „Hét ügye” című műsorában szerda este részletesen foglalkozik, műsor a kezdési időpontja 18 óra.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…