2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Megújul a Szalézi Gimnázium

Kazincbarcika – Energetikailag teljesen megújul a város szívében található egykori Ságvári Endre, mai nevén Szalézi Szent Ferenc Gimnázium.
Az 1966-ben épült oktatási intézmény korszerűsítését az Európai Unió és a Magyar Állam közel 223 millió forinttal támogatja. A beruházás önrészét – annak ellenére, hogy az intézmény fenntartója már nem Kazincbarcika városa – a helyi önkormányzat állja. Az ok egyszerű: a városvezetés fontosnak tartja Kazincbarcika méltán neves és nívós középiskolájának sorsát, az odajárók és ott dolgozók komfortérzetét, továbbá a költség – és energiahatékonyságot.

Az újév új külsőt és belsőt hoz

– Az október elején kezdődött energetikai beruházás során olyan felújítások valósulnak meg az oktatási intézményben, melyek hosszú évekre, évtizedekre garantálják a korszerűbb és hatékonyabb energia felhasználást – mondta a téma kapcsán Szitka Péter polgármester.
– Így sor kerül a nyílászárók teljes körű cseréjére, ez közel 200 darab, a komplex homlokzati és lábazati hőszigetelésre, illetve a fűtési rendszer szabályozhatóvá tételét is tartalmazza a felújítás. Ez utóbbit termosztatikus radiátorszelepek beépítésével valósítják meg – ismertette a projekt lényegesebb elemeit a városvezető.
A közel fél évszázados iskolaépületen ilyen jellegű beruházás megépítése óta nem volt, így mind az intézmény külső megjelenésében, mind az energia felhasználás hatékonyságát tekintve komoly mérföldkő a beruházás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…