2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

Megújul a Margaréta bölcsőde

Több mint 400 millió forintból kívül-belül megújul a Margaréta Bölcsőde. Ezzel folytatódik a miskolci önkormányzat intézményfelújítási programja, amely valamennyi városi óvoda, orvosi rendelő és bölcsőde korszerűsítését célul tűzte ki. A Bokréta út 1. szám alatt található bölcsődében kicserélik a külső nyílászárókat, külső homlokzati hőszigetelést és födémszigetelést kap az épület, korszerűsítik a fűtést, valamint napelemeket is telepítenek.

Az önkormányzati tulajdonú bölcsődében a külső nyílászárókat korszerű hőtechnikai jellemzőkkel bíró nyílászárókra cserélik, az épület egészén utólagos hőszigetelést végeznek, amely érinti a tetőt és az oldalfalakat. Az épületben új fűtési rendszert építenek ki, tetőfelületére napelemeket helyeznek, hogy környezetbarát módon biztosítsák az elektromos energiát a bölcsődének.

Az energetikai korszerűsítés hozzájárul az intézmény működtetési költségeinek csökkentéséhez, a belső felújításokkal komfortosabbá válik az épület. Ezzel Miskolc ismét csökkenti az üvegházhatású gázkibocsátását, és közelebb kerül ahhoz a fontos célkitűzéséhez is, hogy 2030-ra a városi intézmények 100%-ban helyben termelt energiát használjanak.

Új férőhelyeket is kialakítanak

A város gazdasági fejlődésével együtt megnövekedett az igény az új bölcsődei férőhelyek iránt. A Margaréta Bölcsőde jelenleg 84 bölcsődés korú gyermek gondozását biztosítja 6 csoportban. A Széchenyi 2020-as projekt részeként bővítik a bölcsődét, és felújítanak, átalakítanak további épületrészeket is annak érdekében, hogy új gondozási egységet és játszószobát hozzanak létre. A bővítésnek köszönhetően 84-ről 112-re nő a férőhelyek száma.

Amíg tart a bölcsőde felújítása, addig az intézmény a Mesemalom Bölcsődében vendégeskedik, az önkormányzat itt is biztosít minden feltételt.

A miskolci önkormányzat intézmény-felújítási programja jövőre is folytatódik, végső cél az összes városi fenntartású bölcsőde, óvoda és orvosi rendelő korszerűsítése, felújítása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum