2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Megújul a Margaréta bölcsőde

Több mint 400 millió forintból kívül-belül megújul a Margaréta Bölcsőde. Ezzel folytatódik a miskolci önkormányzat intézményfelújítási programja, amely valamennyi városi óvoda, orvosi rendelő és bölcsőde korszerűsítését célul tűzte ki. A Bokréta út 1. szám alatt található bölcsődében kicserélik a külső nyílászárókat, külső homlokzati hőszigetelést és födémszigetelést kap az épület, korszerűsítik a fűtést, valamint napelemeket is telepítenek.

Az önkormányzati tulajdonú bölcsődében a külső nyílászárókat korszerű hőtechnikai jellemzőkkel bíró nyílászárókra cserélik, az épület egészén utólagos hőszigetelést végeznek, amely érinti a tetőt és az oldalfalakat. Az épületben új fűtési rendszert építenek ki, tetőfelületére napelemeket helyeznek, hogy környezetbarát módon biztosítsák az elektromos energiát a bölcsődének.

Az energetikai korszerűsítés hozzájárul az intézmény működtetési költségeinek csökkentéséhez, a belső felújításokkal komfortosabbá válik az épület. Ezzel Miskolc ismét csökkenti az üvegházhatású gázkibocsátását, és közelebb kerül ahhoz a fontos célkitűzéséhez is, hogy 2030-ra a városi intézmények 100%-ban helyben termelt energiát használjanak.

Új férőhelyeket is kialakítanak

A város gazdasági fejlődésével együtt megnövekedett az igény az új bölcsődei férőhelyek iránt. A Margaréta Bölcsőde jelenleg 84 bölcsődés korú gyermek gondozását biztosítja 6 csoportban. A Széchenyi 2020-as projekt részeként bővítik a bölcsődét, és felújítanak, átalakítanak további épületrészeket is annak érdekében, hogy új gondozási egységet és játszószobát hozzanak létre. A bővítésnek köszönhetően 84-ről 112-re nő a férőhelyek száma.

Amíg tart a bölcsőde felújítása, addig az intézmény a Mesemalom Bölcsődében vendégeskedik, az önkormányzat itt is biztosít minden feltételt.

A miskolci önkormányzat intézmény-felújítási programja jövőre is folytatódik, végső cél az összes városi fenntartású bölcsőde, óvoda és orvosi rendelő korszerűsítése, felújítása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…