2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megújul a függőkert Lillafüreden

„DIÓSGYŐR-LILLAFÜRED KOMPLEX KULTURÁLIS ÉS ÖKOTURISZTIKAI FEJLESZTÉSE”

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése” című ÉMOP-2.1.1/A-09-2F-2011-0002 jelű projektje keretében a Miskolc-Lillafüredi Függőkertben több állomásos tematikus sétány kialakítása van folyamatban.
Megkezdődtek a múlt évben ősszel az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában a „Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése” című projekt keretében a Miskolc-Lillafüredi Függőkertben több állomásos tematikus sétány kialakításának kivitelezési munkálatai.
A projekt keretében kétféle értelemben is megújul a Függőkert, hiszen minden egyes teraszrész új tartalmat kap, továbbá kialakításra kerül az eddig elhanyagolt kertészeti arculat is. A vízesést új kilátópontokról lehet majd megtekinteni. A projekt célja innovatív, egyedi, nemzetközi szinten is versenyképes turisztikai attrakciók kialakítása, és ezek révén a turisztikai vállalkozások vendégforgalmának növelése, a szezonalitás csökkentése, és az igényes, magas költési szokásokkal leírható vendégkör részarányának növelése.
A szerződés megkötése óta a következő munkálatok vannak folyamatban: partfalak rendbetétele és stabilizációja; fakivágások; új támfalak építése; a rossz állapotban lévő támfalak rendbetétele és megerősítése; új szegélyek és útburkolatok készítése; feltöltések; talajstabilizáció; tereprendezés; az Anna barlang bejáratánál egy új támfal került kialakításra; kiválasztásra kerültek a kandeláberek a korlátok és a lépcsőkorlátok; a Zene terasza 60%-ban készült el.
A kivitelezés végéig megvalósítandó munkálatok: a teraszokon növénytelepítés és burkolási munkák; az Anna-kilátó és a Vízesés teraszának kialakítása; a Kosztolányi Dezső sétány felújítása és újraburkolása; öntözőrendszer kiépítése; kertépítés (növénytelepítés, füvesítés); kiskocka burkolat készítése; új kandeláberek elhelyezése; gyenge áramú rendszer kivitelezése (térfigyelő kamararendszer kiépítése, ingyenes WIFI hozzáférési pont kialakítása); Nyugati kapu kialakítása; játszótér és esőbeálló kialakítása; új korlátok elhelyezése.
A „Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése” című projekt tervezett összköltsége 2.414.643.609 Ft, melynek támogatástartalma 2.003.450.276 Ft. A Miskolc-Lillafüredi Függőkertben több állomásos tematikus sétány kialakításának szerződéses összege 265.367.305 Ft. A támogatás az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek