2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Megtalálták az eltűnt tornanádaskai gyerekeket

Megtalálták az eltűnt tornanádaskai gyerekeket

Megtalálták az eltűnt tornanádaskai gyerekeketSikerült megtalálni és beazonosítani a kedden eltűnt tornanádaskai gyerekek pontos helyét a rendőrségnek, miután beszéltek velük mobiltelefonon; az öt fiú egy magyarországi határkőnél várja a keresésükre indultakat – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán. Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: megvannak a gyermekek, éppen feléjük tartanak a rendőrök. Sikerült velük felvenni a kapcsolatot mobiltelefonon, kétszer is beszéltek. A gyermekek elmondták, találtak egy Magyarországot jelölő határkövet, beolvasták ennek számát, így sikerült feltérképezni a pontos helyüket.

Már elindultak feléjük, így hamarosan visszatérhetnek a tornanádaskai speciális iskolába és diákotthonba. A gyerekek kedden délután nem tértek vissza az otthonba, azóta keresték őket.

A 14-17 éves fiúk gombát szedni mentek az erdőbe. Az öt fiú közül kettő közepesen, három pedig enyhén fogyatékos. A gyerekek eltűnését kedden este hat órakor jelentették az edelényi rendőrőrsön.

Szerdára virradóra, éjjel fél három körül felfüggesztették az utánuk indított kutatást, mert nagyon ködös volt az idő, és csúszós, balesetveszélyes volt a talaj, de reggel tovább folytatták keresésüket.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…