2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megkezdődtek Hejőbábán az orvosi rendelő felújítási munkálatai

 Az épület, amelyben a háziorvosi, a fogorvosi és a védőnői praxis helyezkedik el, rászolgált a fejlesztésre, hiszen funkcionális elosztása, energetikai és esélyegyenlőségi adatai sem feleltek meg a hatályos előírásoknak. Az átalakításhoz és megújuláshoz Hejőbába Községi Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Észak – Elkezdődtek a kivitelezési munkálatok, megújul az orvosi rendelő Hejőbábán!Magyarországi Regionális Operatív Programjának keretében 52 060 032 Ft támogatást nyert.
A projekt keretében az egészségügyi alapellátásoknak, vagyis a háziorvosi és fogorvosi rendelőknek és a védőnői szolgálatnak helyt adó épület felújítása, átalakítása és bővítése valósul meg az akadálymentesítés szempontjainak figyelembe vételével. Bővül az épület egy takarítószer tárolóval, személyzeti vizesblokkal, a teljes belső gépészet és elektromos hálózat kicserélésre kerül, valamint kialakítanak egy 10 férőhelyes parkolót és 3 db kerékpártárolót. Az energiahatékonyság jegyében az épületben a használati melegvíz előállítására napkollektor kerül felszerelésre, az eddigi konvektoros fűtést pedig radiátoros gázfűtésre cserélik, így a helyiségek önállóan is fűthetővé válnak. Mivel a rendelőkben a jelenlegi eszközállomány elavult, az infrastrukturális fejlesztést kiegészítve új orvosi műszerek, eszközök, irodabútorok is beszerzésre kerülnek. A felsorolt tevékenységek megvalósítása során teljesülnek majd a projekt fő céljai, melyek közt szerepel a társadalmi esélykülönbségek csökkentése, minden lakos részére hozzáférhető minőségi ellátás biztosítása, egy megfelelő infrastruktúrával rendelkező egészségügyi intézményben. A projekt során olyan új eszközök kerülnek beszerzésre, melyek az ellátások minőségét javítják. Ennek eredményeként kerül az épületbe ultrahang készülék, újraélesztő készülék, EKG kézi monitor, kis sebészeti készlet, magzati szívhang hallgató.

A projekt legnagyobb jelentősége, hogy az épület működtetési költsége csökken; javul a háziorvosi, fogorvosi, védőnői, és iskola-egészségügyi szolgáltatás minősége; valamint az akadálymentesítés eredményeként mindenki számára elérhetővé válnak az épületben működő szolgáltatások.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek