2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Megkezdődött Miskolcon a sörfesztivál

A tegnapi első napon a hazai sztárok kaptak szerepet a Miskolci Sörfesztivál színpadain. Fellépett a Hooligans és a Carbonfools, de Fenyő Miklós rock and roll bulija és Galambos Lajcsi dáridója is jó buli volt.

Csütörtökön este 7- kor  Hajdú Péter, a rendezvény atyamestere köszöntötte a közönséget egy  kis programajánlóval. Majd következett a hivatalos megnyitó, amelyen  Kriza Ákos, Miskolc polgármestere röviden a következőt mondta: Ez az egyetlen zenei fesztivál szeptemberben Magyarországon, amely azt is jelenti, hogy Miskolc végérvényesen belépett a fesztiválvárosok közé. Élvezzék a sört, a jó hangulatot, a nyárutót!

Mindezek után a Borsodi Sörgyár igazgatója, Petr Kovarik köszöntötte a fesztiválozókat.Azt is elmondta, hogy az idén 40 esztendős Borsodi a legnagyobb sörgyár a régióban.- Hogy a 40 év az sok, vagy kevés, öreg, vagy fiatal, megítélés kérdése – mondta. – De megünnepeljük. Boldog születésnapot! Közösen felvágták a Borsodi ünnepi (sör)tortáját, amelyet a koncertre váró közönség között szétosztottak.

Kezdődött a koncertsorozat és a party.


Folytatás ma többek között a Sugarloaf-val, Eddával és Haddaway-jel.

OBE-OL

A születésnapi torta is Borsodi dobozt formált a Miskolci Sörfesztivál megnyitóján

Budapest, 2013. szeptember 6. – 330 napig sör folyhatna a Hernád medrében, ugyanis kb. ennyit tesz ki az a mintegy 80 millió hl, amit napjainkig főztek a 40 éves születésnapját ünneplő Borsodi Sörgyárban. A sör volumene mellett számos, a hazai söripar fejlődését meghatározó innováció is kikerült a Bőcs határában lévő Sörgyárból, köztük az első alumíniumhordó (KEG), az első hazai dobozos sör, vagy éppen az első ízesített sör a széles körben elérhető sörök között. A 40 év alatt mintegy 3,5 milliárd Ft helyi adó befizetésével a vállalat jelentős mértékben hozzájárult a település és a környék fejlődéséhez, miközben a régió egyik kiemelt munkáltatója is. A Borsodi Sörgyár ügyvezetője, Petr Kovarik a Miskolci Sörfesztivál hivatalos megnyitóján dr. Kriza Ákossal, Miskolc megyei jogú város polgármesterével vágta fel a születésnapi tortát, ami stílszerűen egy Borsodi Sör dobozt formált.

4 méter széles pultot tudnánk telerakni korsóba töltött sörből a Föld egyenlítője körül, ha ezt a 80 millió hl-t csapolva szeretnénk kimérni. Az óriási mennyiség mellet a 40 év is nagyon hosszú idő, hiszen sokan dolgoznak ma olyanok a sörgyárban, akik a gyár átadásakor látták meg a napvilágot. A régió egyik legjelentősebb munkaadójaként a Borsodi Sörgyár az elmúlt 40 évben több száz embernek és családnak biztosítja a megélhetést és a nyugdíjas éveket.

Az elmúlt 40 évben befizetett, mintegy 3,5 milliárd Ft helyi adó a település fejlődésében is jelentős szerepet töltött be. A helyi és a pályázati forrásokból megvalósult létesítmények, közösségi kezdeményezések nemcsak a település, de a környéken lakók számára is élvezhetőek. Egyértelmű, hogy a Borsodi Sörgyában készült sör vásárlásával valamennyi fogyasztó hozzájárul a régió, a település fejlődéséhez, melyet minden vásárlási döntésnél érdemes szem előtt tartani.

A Borsodi Sörgyár munkatársai a söripar fejlődésében is létrehoztak néhány mérföldkövet. Az elsőként bevezetett KEG hordós kiszerelés a minőségi csapolt sör terjedésében kiemelten fontos szerepet töltött be.
Az első, hazai készítésű dobozos sör is a bőcsi sörgyárból került a boltok polcaira. A sör fogyasztási kultúráját forradalmasító kényelmi csomagolás mai napig megőrizte kedveltségét a fogyasztók körében. A ma már jelentős arányban visszagyűjtött alumínium csomagolás újrahasznosítható, így kevésbé terheli meg a környezetet.  
A Borsodi Friss-ként megismert sörökkel a márka kategóriát teremtett, hiszen elsőként találkozhattak a fogyasztók ízesített sörrel a széles körben elérhető sörök között.

„A 40 év jó alkalom lehet a visszatekintésre, de helyette tekintsünk inkább előre, hogyan biztosítható a söripar és a sörgyártók sikere a következő évtizedekre.” – nyilatkozta Petr Kovarik, a Borsodi Sörgyár ügyvezető igazgatója.

Teljes program a programajánlóban! További fotók a galériában!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…