2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Megkezdődött az olaszliszkai gyilkosság másodfokú tárgyalása

Megkezdődött az olaszliszkai gyilkosság másodfokú tárgyalásaA Debreceni Ítélőtáblán Balla Lajos büntetőtanácsa az elsőfokú bírósági ítélet ismertetésével hétfőn megkezdte az olaszliszkai gyilkosság, ifj. H. Dezső és társai ügyének tárgyalását. Az ügyet első fokon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság tárgyalta, és a 8 vádlottat bűnösnek találta társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében. Az olaszliszkai gyilkosság ügyében a Debreceni Ítélőtábla büntetőtanácsa leghamarabb november 6-án hoz ítéletet.

 

Az akkor 44 éves sértett Szögi Lajos tanárt Olaszliszka belterületén gyermekei előtt halálra lincselték. A tragédiát megelőzően egy helyi kislány az út melletti vízelvezető árokba esett. Annyi volt bizonyossággal megállapítható, hogy a jármű nem ütötte el, a visszapillantó tükörbe sem akadt bele és az autón sodródási nyomok sem maradtak vissza. A gyermek árokba esése után rögtön felpattant és beszaladt az udvarukra az édesanyjához.

A vádlottak kinyitották a jármű ajtaját, megragadták a férfit és a vezetőülésből a gépkocsi mellé húzták. Ezután a férfit közvetlen közelről, fején, illetve felsőtestén ököllel ütötték, verték, rugdosták.

 

(MTI)
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…