2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Megkezdődött a Helyi foglalkoztatási együttműködés létrehozásának előkészítése Nyékládháza és Térsége 15 településén

Megkezdődött a Helyi foglalkoztatási együttműködés létrehozásának előkészítése Nyékládháza és Térsége 15 településén

 2017. április 18-án megtartotta első partnerségi ülését a Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás által kialakítandó helyi foglalkoztatási együttműködés, melyen részt vettek a helyi munkaerőpiac szereplői, meghívott vállalkozások és érdekképviseleti szervezeteik, a helyi közszféra és civil szféra képviselői, valamint a konzorciumi partner B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. Az ülésen a partnerek tájékoztatást kaptak a tervezett foglalkoztatási együttműködés tartalmáról, céljairól és tevékenységeiről.

 Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás „Helyi foglalkoztatási paktum a Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás 15 településén” című, TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00002 azonosító számú projektje támogatást nyert helyi foglalkoztatási együttműködés létrehozására a TOP-5.1.2-15 Helyi foglalkoztatási együttműködések című felhívás keretében.

A 336 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt célja a Társulás településeit lefedő, a közszféra, üzleti szféra és a civil szféra széleskörű partnerségén alapuló helyi foglalkoztatási együttműködés (paktum) létrehozása és a kialakított stratégia mentén képzési és foglalkoztatási program megvalósítása a munkaerőpiac bővítése érdekében.

Várhatóan a jelenlegi projektfejlesztés 2017 júniusi lezárását követően a projekt keretében a helyi vállalkozások munkaerőigényére alapozva 220 fő helyi hátrányos helyzetű álláskereső, közfoglalkoztatott és inaktív részesülhet munkaerőpiaci szolgáltatásokban, vehet részt képzésben és támogatott foglalkoztatásban munkaerőpiaci elhelyezkedése érdekében. A fejlesztés eredményeként mintegy 72 fő kerülhet foglalkoztatásra az elsődleges munkaerőpiacon a 2017 és 2019 közötti megvalósítási időszakban.

A paktum Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás 15 tagtelepülésére terjed ki (Berzék, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Emőd, Harsány, Kisgyőr, Kistokaj, Köröm, Mályi, Nyékládháza, Ónod, Répáshuta, Sajóhidvég, Sajólád, Sajópetri).

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek