2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Megkezdődik a LÁEV miskolci végállomásának fejlesztése

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Programban a Kassai Gyermekvasúttal közösen még 2017-ben támogatást nyert el a kassai kisvasút és a miskolci Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) fejlesztésére. A LÁEV korszerűsítésének egyik fő eleme a Miskolc-Dorottya utca állomás utasforgalmi tereinek felújítása.

 A miskolciak és a hazai kisvasút-barátok által közismert, 1978 óta üzemelő végállomás jelenlegi formájában már csak pár napig fogadja az utasokat, az átépítés ugyanis 2019. május 13-án hétfőn kezdődik. A munkák idején a kisvonat természetesen közlekedik, továbbra is Miskolc-Dorottya utcáig, változatlan menetrenddel. A vonatokra azonban fel-, illetve azokról leszállni az állomás Előhegy utca felőli végénél kiépített ideiglenes peronról lehet, ami a jegypénztártól a vágányokkal párhuzamos járdán közelíthető meg. A jegypénztár a munkák idején előreláthatólag szintén folyamatosan üzemel majd.

 

Az állomás fejlesztése keretében új, emelt szintű peron épül, megújul és különféle látványelemekkel egészül ki a villamos felőli utasfogadó tér, valamint az állomás teljes területén új térvilágítás létesül. Az év második felében befejeződő hiánypótló beruházásnak köszönhetően az üzemeltető ÉSZAKERDŐ Zrt. szándéka szerint a létrejövő új közösségi tér a LÁEV egyre inkább növekvő utazóközönségén túl a környéken élők kifejezett előnyére is szolgál majd.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…