2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Megismerni az ismeretlent

 A Mars kutatásáról tartott előadást a város szülötte, Schág Éva.

Igazi kulisszatitkokat is elárult a Mars kutatásáról az amerikai űrkutatási központ, a NASA kutatómérnökeként dolgozó Schág Éva.
A 26 éve ezen a területen tevékenykedő, Kazincbarcikához ezer szállal kötődő tudós test-és emberközelbe hozta mindazt, amit földi halandó csak a híradásokból tudhat. Különleges és eredeti filmbejátszások, apró műhelytitkok közérthető magyarázattal megfűszerezve hozták közelebb a közönséghez a csillagos égboltot és sok-sok titkát.

A rendkívül izgalmas és érdekes előadást számos személyes elemmel, gondolattal kombinálta Éva, éreztetve azt, hogy több tízezer kilométeres távolságból is mennyire szereti Kazincbarcikát, ott élő egykori barátait, ismerőseit.

Az unió és a facebook

Az előadást a Facebook Képi Demokrácia Kazincbarcika csoportja a Barcika Art Kft.-vel közösen szervezte a Belvárosi Esték rendezvénysorozat keretében.
A közösségi programra a „Kazincbarcika városközpont akcióterület
funkcióbővítő rehabilitációja” elnevezésű, Európai Uniós támogatással folyó beruházás részeként került sor.
Az este nagyon sokszínű volt, hiszen Schág Éva mellett, a rendkívül jó humorral és „beszélőkével” megáldott férj is színpadra lépett. Dr. Bokor Gyula, mint pszichológus tartott rövid előadást az ufók világáról és zongora mögé ült.  Sokak számára ekkor derült ki, hogy Gyula, az egykori Color együttes alapító tagja, énekese, billentyűse.
Szinte üstökösként tűnt fel a 70-es évek végén egy fiatal debreceni zenekar a Color. Alapítói, a Bokor fivérek voltak, közülük Gyula 1975-től 1984-ig játszott a zenekarban, több szerzeménye is slágerlistás lett.
Most ezek közül hallhatott néhányat a barcikai közönség, köztük a feleségének írt, Féltelek című ismert dalt is, kicsit másképp, kicsit más hangszerelésben.
A rendkívül jó hangulatú rendezvény kötetlen beszélgetéssel ért véget, szeretetteljes, hamisít(hat)atlan KDK-s hangulatban…


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…