2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
MEGHOSSZABBÍTOTT KÁRENYHÍTÉSI HATÁRIDŐ

MEGHOSSZABBÍTOTT KÁRENYHÍTÉSI HATÁRIDŐ

MEGHOSSZABBÍTOTT KÁRENYHÍTÉSI HATÁRIDŐAz Európai Unió cukorrendtartásának reformjának hatására az elmúlt időszakban bezárt négy hazai cukorgyár térségeiben – Kaba, Petőháza, Szolnok, Szerencs – használható fel a Nemzeti Diverzifikációs Program (NDP) keretében 17 milliárd forint, hogy mérsékelje a foglalkoztatási veszteségeket. A 2009. november 16-án kihirdetett jogszabályok szerint a vissza nem térítendő támogatásra a kérelmek benyújtási határideje 2009. december 16-ig került meghatározásra.

A szerencsi- és tokaji kistérség önkormányzatainak és vállalkozásainak 5,6 milliárd forint áll rendelkezésre munkahelyek megtartására, a foglalkoztatás bővítésére és a helyi gazdaság erősítésére. A jogszabály megjelenése utáni fórumokon igényként fogalmazódott meg a pályázatok beadási határidejének a meghosszabbítása. Erről kezdeményezett november végén egyeztetést Rónavölgyi Endréné (fotónkon), Szerencs polgármestere Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterrel. A polgármester 2009. november 26-án kelt levelében megerősítette, hogy a rendelkezésre álló idő rövid a működőképes és stabil projektek kidolgozására.

A szakminiszter a polgármester érveit elfogadva az NDP keretében megvalósuló pályázatoknak a beadási határidejét 2010. január 15-ére módosította. A minisztérium a rendeletet 2009. december 9-én megküldte a Magyar Közlönyben történő kihirdetésre, ami várhatóan a 2009. december 14-ei héten megtörténik, így a jogszabály-módosítás e dátumtól lép majd hatályba. Rónavölgyi Endréné bízik abban, hogy a meghosszabbított határidő segítséget nyújt ahhoz, hogy minél több sikeres pályázat érkezzen a bezárt cukorgyárak térségeiből, enyhítve ezzel a pótolhatatatlan veszteségeket.

-ÖS-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek