2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Megalakult az ivóvizes önkormányzati társulás

Szerencsen tartotta alakuló ülését a Borsod-Abaúj-Zemplén Térségi Ivóvíz-Kezelési Önkormányzati Társulás augusztus 17-én. A megjelent települések képviselőit Rónavölgyi Endréné köszöntötte., aki beszédében a Borsodvíz Zrt. támogatásával két évvel ezelőtt közösen benyújtott ivóvízminőség-javító pályázatról szólt. A 4,2 milliárd forint költségvetésű projektről a polgármester elmondta, hogy mintegy 103.000 ember jó ivóvízhez való jutását fogja jelenteni.
A jelenlévők határoztak a társulás megalakulásáról, megválasztották a vezető tisztségviselőket. A társulás elnöke Szerencs polgármestere lett, míg az elnökhelyettesi címet Encs település vezetője tölti be. Elnökségi tagként Tolcsva, Golop és Hejőkeresztúr képviselőit választották meg. A Pénzügyi Bizottság elnökének Tokajt nevezték ki, bizottsági tagként pedig Felsővadász, Mád, Forró és Abaújszántó segítheti az újonnan alakuló társulás munkáját.
A társulás megalakításával a résztvevő 81 önkormányzat célja pályázati forrás igénybevételével a térség ivóvíz minőségének javítása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…