2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Maszkot fel!

A koronavírus-járványnak már abban a szakaszában tartunk, amikor bárki és bárhol fertőzött lehet. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy nem csak az fertőz, aki betegnek látszik.

Ezért kérjük, ha van lehetősége tömegközlekedési eszközökön és zárt térben – például boltban, postán – használjon valamilyen száj-és orrtakaró eszközt: maszkot, kendőt vagy sálat.

Textil maszkot egyszerűen varrhat bárki otthoni körülmények között is, és akár varrás nélkül is készíthető, de egy sál vagy kendő minden háztartásban megtalálható, egyszerűen, gyorsan használható.

Az egyszerű sebészi maszk, a textil maszk, a kendő vagy sál a betegségtől nem véd, de abban segít, hogy ha valaki fertőzött, az ne adhassa át a betegséget másoknak.

Mivel ezen eszközök nem nyújtanak védelmet a koronavírussal szemben, ezért a Miskolci MJV Önkormányzata továbbra is arra kéri a miskolciakat, ha tehetik, maradjanak otthon, az a leghatásosabb védelem ebben a járványhelyzetben.

Az önkormányzat és az önkormányzati képviselők továbbra is osztják a maszkokat azoknak, akik fokozott kockázatot jelentenek az általuk gondozott személyekre a szociális és egészségügyi területen dolgozóknak, valamint a tagvállalati dolgozóknak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek