2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Más helyszínt kell keresniük a légi-mentőknek!

Visszavonták a képviselők szándéknyilatkozatot

Tegnap este a Mályi képviselőtestület ülésén a döntés 4:3 arányban az volt, hogy az eredetileg elképzelt helyszínen, nem épülhet fel a légi-mentők bázisa.


Mint arról portálunk is tudósított nagy vihart kavart az elmúlt heti közmeghallgatáson Mályiban a tervezett légi-mnető bázis helyszínének kijelölése. Már ott elkezdődött az aláírásgyűjtés, s  helyi lakosoknak  57 tiltakozó aláírást sikerült összegyűjteniük a tervezett helikopter leszálló bázis ellen. Bár ez nem mondható releváns számnak, de a képviselők egy része mégis úgy határozott, hogy keressenek más helyszínt, s ne a lakóterület közelében legyen a légibázis.
A szándéknyilatkozatukat visszavonták, s két területet ki is jelöltek, amelyen elképzelhetőnek tartják az építést. Most majd a légi mentők vezetésének kell dönteniük, hogy az új helyszín megfelel-e, és hogy ott a kialakítás belefér-e a rendelkezésre álló büdzsébe.
-obe-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…