2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Marad a piacok fokozott ellenőrzése

Veres Pál Miskolc MJV polgármestere még pénteken rendelte el a miskolci piacokon a járványügyi szabályok szigorítását. Ennek értelmében délelőtt 9 és 12 óra között a vásárlóknak és az árusoknak is kötelező maszkot viselniük. Valamint a piacon automata kézfertőtlenítő berendezéseket helyeztek ki, és folyamatos a takarítás, fertőtlenítés.

Péntektől a Miskolci Önkormányzati rendészet munkatársai is fokozott ellenőrzést tartottak a miskolci piacokon, valamint közel 3000 ingyen maszkot osztottak ki az elmúlt három napban a vásárlók között. Igyekeztek felhívni a vásárlók figyelmét az időkorlátra is, hiszen a kormányrendelet szerint 65 év felettiek 9 és 12 között nem tartózkodhatnak az üzletekben, piacokon. Mindezen intézkedések célja: óvni a lakosságot a koronavírustól, gátolni a fertőzés terjedését, és mindenekelőtt védeni a betegség által leginkább veszélyeztetett korosztályt, az idősebbeket.

A Miskolci Önkormányzati Rendészet tapasztalata az volt, hogy az intelmek ellenére pénteken sokan mentek vásárolni, és sajnos az idősebbek megpróbáltak 9 óra előtt bejutni a piacra. Őket a rendészek figyelmeztették a rendelet betartására. Szombaton és vasárnap azonban már kevesebben voltak, és a hét utolsó napján – köszönhetően a folyamatos rendészi jelenlétnek is – a miskolciak jobban betartották a veszélyhelyzet miatti előírásokat.

A piacokat a következő napokban is fokozottan ellenőrzi a rendészet. Veres Pál polgármester továbbra is arra kér mindenkit, hogy tartsák be a veszélyhelyzetre vonatkozó szabályokat, vegyék figyelembe a kormányzati, önkormányzati intézkedéseket. Minden miskolci érdeke, hogy a járványveszélyt megfékezzük, ehhez azonban az kell, hogy figyeljünk egymásra.

Vigyázzunk egymásra!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek