2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Már csak egy hét van hátra a Digitális Közösség Program pályázati időszakából

Február 27-ig, vagyis még egy héten keresztül nyújthatják be pályázatukat a Miskolc járás településein élők a Digitális Közösség Programra, amelynek keretében térítésmentes laptopokat és oktatást kapnak a sikeresen pályázók. A kitelepült programirodák az elmúlt hetekben nagy érdeklődés mellett működtek, és a lakossági igények kielégítésére Szirmabesenyő, Felsőzsolca, Ónod és Nyékládháza településekre február 24-én és 25-én visszatérnek a programiroda munkatársai, ahol első kézből kaphatnak információkat az érdeklődők. A miskolci és a járási pályázatok elbírálása márciusban várható.
A Digitális Közösség Program második szakaszában összesen 38 település lakosai kapnak lehetőséget arra, hogy térítésmentes laptopok biztosításával és oktatással a digitális világ teljes körű tagjai lehessenek. A pályázatok benyújtására 2014. február 27-ig van lehetőség, amelyet személyesen a Programirodában vagy postai úton, illetve segítség esetén online formában tehetnek meg.
A járási települések lakosai a pályázás folyamatáról, az adatlapok kitöltésének mikéntjéről február 3. és 20. között egy, minden települést érintő roadshow keretében tájékozódhattak, ami olyannyira sikeres és népszerű volt, hogy a jövő hét folyamán folytatódni fog.  A nagy érdeklődésre való tekintettel a Programiroda úgy döntött, hogy február 24-én (hétfő) Szirmabesenyőn, valamint Felsőzsolcán, 25-én (kedd) pedig Ongán és Nyékládházán újra várják azokat, akiknek bővebb információra, segítségre lenne szükségük. Ezekre a településekre, csakúgy mint a miskolci Programirodába, bármely egyéb községek lakosait is várják.
Eközben a Programiroda elkezdte az első szakasz, a miskolci pályázatok feldolgozását, valamint a hiánypótlást. A miskolci és a járási pályázatok elbírálása, és az eredményhirdetés márciusban várható.
A Digitális Közösség program egyedülálló lehetőséget nyújt Miskolc és a járásban élő állampolgárok számára. A programba bekerülők a laptopok átvétele mellett olyan informatikai tudást sajátíthatnak el, amelynek köszönhetően új lehetőségek nyílnak meg előttük. A számítógép-használat, az internethasználat és egyéb számítógépes alkalmazások alapfokú ismereteivel többek között az ingyenes telefonálás, az elektronikus banki ügyintézés, közmű ügyintézés vagy elektronikus kormányzati ügyintézés előnyeit élvezhetik, vagyis sok szempontból gyorsabbá, egyszerűbbé, sőt költséghatékonyabbá válik az életük. A program emellett a diákok tanulmányait, a munkanélküliek és megváltozott munkaképességűek álláskeresését, a munkavállalók munkahelyeinek megőrzését és a kismamák mindennapjait, munkába való visszatérésüket is támogatja, segíti.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…