2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
“Magyar Sarkvidéki és Himalája expedíciók a XX. sz. végén és a XXI. sz. elején”

“Magyar Sarkvidéki és Himalája expedíciók a XX. sz. végén és a XXI. sz. elején”

“Magyar Sarkvidéki és Himalája expedíciók a XX. sz. végén és a XXI. sz. elején”…címmel vetítéssel egybekötött fotókiállítás megnyitója volt január 14-én este a mezőkövesdi Közösségi Házban. Az eredeti tervek szerint Erőss Zsolt is részt vett volna a rendezvényen, ha nem jön közbe ez a sajnálatos baleset, amely még mindig a kórházi ágyhoz köti,mint ezt Kollár Lajostól, a ” Magyarok a világ nyolcezresein” expedíció-sorozat alapítójától a rendezvényen megtudtuk. Mint lapunk is beszámolt róla Erőss Zsolt a Tátrában szenvedett balesetet az év első napjaiban, s olyan sérülés volt a lábán, hogy Ő az amputációt választotta.

A kiállítást Tállai András polgármester nyitotta meg, és a következő goolatokkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe: – Azt hittem, hogy a csodálatos fotókon majd csak óriási hegycsúcsokat, havas tájat látunk, de ez nem így van. Ezek a fotók sok olyan mozzanatot ábrázolnak, a kitartásról, az összefogásról, az együttműködésről, amely a hegymászók lelkébe is enged egy kis betekintést. Ez a lélek az erőről és a szenvedélyről árulkodik, amely nélkül ez a sport elképzelhetetlen.Innen kívánok gyógyulást Erőss Zsoltnak, s azt hogy legyen teljes újra az élete, ami számára azt jelenti, hogy újra másszon.

A csodálatos fotókat február 12-ig nézhetik meg az érdeklődők.

 

-obe-

 

“Magyar Sarkvidéki és Himalája expedíciók a XX. sz. végén és a XXI. sz. elején”

Kollár Lajos és Tállai András/ jobbról/

 

“Magyar Sarkvidéki és Himalája expedíciók a XX. sz. végén és a XXI. sz. elején” “Magyar Sarkvidéki és Himalája expedíciók a XX. sz. végén és a XXI. sz. elején”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…