2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Lovasok napja Mezőkövesden

Lovasok napja Mezőkövesden

Lovasok napja MezőkövesdenImmár ötödik alkalommal rendezte meg Mezőkövesd Önkormányzata a Zsóry Lovas napot. Az sporteseménynek a Zsóry Camping előtti terület adott otthont augusztus 29-én.

A díjugrató versenyre összesen 140 nevezés érkezett, ami rekordnak számít, ugyanis korábban egyszer sem indultak ilyen sokan a rangos viadalon. A megmérettetés reggel 9 órakor a C0-ás nyitott versenyszámmal kezdődött, amelyet Kiss Vivien nyerte meg Barta Janka és Pető Brigitta előtt. A B/1a futamban Halasi Henriett, Pető Brigitta, Garzó Galatea sorrend alakult ki, míg a B/1b versenyszámban Körtvéllyessy Péter szerezte meg az első helyet Zsemberi Enikő és Szabó Csaba előtt.  A B/1C kategóriában Barta Janka diadalmaskodott, aki Korill Krisztinát és Garzó Galateát megelőzve érte el a szép sikert. A B/2 ifjúsági versenyszámban a mezőkövesdi Derda Lilla nagyszerű teljesítményt nyújtva ezüstérmes lett. A fiatal sportoló Intermezzo nyergében szerezte meg a második helyet. A kategóriát Nagy Orsolya Edina nyerte meg, míg a harmadik helyen Néczin Marianna futott át a célvonalon. A B/2 nyitott versenyszámban Juhász Csaba, Szabó György és Csilló Balázs állhatott föl a dobogóra. A B/3-as ifjúsági számban Fülöp Petra lett az első Derda Lilla előtt, míg a kategória nyitott számában, sorrendben Majláth Csaba, Horostyák Norbert és Güvercin-Ruska Beáta osztozott a dobogós helyeken. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó C/2-es staféta számban szintén szép mezőkövesdi sikernek örülhettek a sportág helyi rajongói. A párosok versenyében Vasas Fanni és a mezőkövesdi Ostorházi Réka bronzérmet szerzett. A számot Apró József és Majláth Csaba kettőse teljesítette a legjobban. Majláth Csaba Szabó György oldalán egy ezüstérmet is átvehetett a viadal végén. A díjakat, elismeréseket Tállai András polgármester, Ostorházi András versenyigazgató, Barzsóné Szabó Viktória a mezőkövesdi Lovas Baráti Körének elnöke, Bóta Gáspár, városunk sportbizottságának elnöke, valamint Molnár Istvánné települési képviselő adta át a helyezetteknek.

A versenyszámok között betétprogramok színesítették a rendezvényt. A szép számban kilátogató érdeklődők lovastornász, íjász, valamint kutyabemutatót tekinthettetek meg, emellett a szervezők malacfogó versenyt is tartottak a versenyszámok között. A kirakodóvásár mellett pónilovaglásra, paintballozásra és íjászkodásra is lehetőségük nyílt a résztvevőknek. A vállalkozókedvű látogatók részt vehettek a „Gyűjtsd a szerencsepatkót” című játékban, ahol a legjobban szereplők értékes tárgyjutalmakat vehettek át. Az egész napos nagyszabású esemény látványos Hortobágyi csikós bemutatóval zárult.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…