2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Lezárult az alsózsolcai Közösségi Ház és Könyvtár projektje…

… amely során a kreatív ipar adta lehetőségeket mutatták be a fiataloknak!
A mai nappal lezárult a „Kézzel, lábbal, tánccal, dallal” – Alsózsolca fiatalságának ismeretszerzése a kreatív ipar különböző szegmenseiben” című projekt, mely összesen 26 950 814 Ft támogatást kapott az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében.
A kedvezményezett az alsózsolcai Közösségi Ház és Könyvtár, mely 1997-től működik a település egyedüli közművelődési intézményeként. Az itt dolgozók legfőbb törekvése, hogy a lehetőségeikhez mérten minél több helyi fiatalt vonjanak be a közös tevékenységekbe. Ennek érdekében rendszeresen szerveznek szakköröket, táborokat iskoláskorú gyerekek és fiatalok részére. A projekt legfőbb célja a fiatalság fejlődési lehetőségeinek szélesítése, és alternatíva kínálása a szabadidő hasznos eltöltésére segítve a későbbi pályaválasztást. A projekt keretében különböző kreatív foglalkozásokat tartottak, kirándulásokat szerveztek, eszközöket szereztek be, sajtótájékoztatót tartottak kiállítást és bemutatót szerveztek. A foglalkozásokon a grafika, a festészet, kerámia, szövés, néptánc, társastánc és dráma szegmensekkel ismerkedhettek meg a fiatalok. A programok között voltak olyanok, melyek keretében részt vettek színház- és múzeumlátogatáson, bemutató túrákon, és fellépéseken. A támogatás segítségével beszerezhettek szövőszéket, fazekas korongot, kiállítási paravánt, szakkörökhöz alapanyagokat, projektort, CD-s magnót, fényképezőgépet, videokamerát, és multifunkciós nyomtatót. Az alkotó művészcsoportok kiállítását, és az előadó-művészeti csoportok bemutatóját egy közös rendezvény keretében ismerhették meg az érdeklődők augusztusban a projekt zárásához közeledve.

A megvalósított programok során lehetőség nyílt a helyi fiatalok tehetségének kibontakoztatására, új ismeretekkel, élményekkel gazdagodhattak, és a legfontosabb hogy olyan készségeiket, képességeiket fejleszthették, melyek segítségükre lesznek a pályaorientáció folyamán.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…