2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

– „Lélegző fából” épült gyöngyszem az erdőben –

Avalon Park: tökéletes egységben a természettel!
Nem véletlenül választotta a legősibb természetes építőanyagot, a fát és a különleges HONKA finn rönkház technológiát épületeihez az Avalon Park. 2015 legnagyobb komplex turisztikai magánberuházása ugyanis Miskolctapolcán, az érintetlen természetes környezetben, a Bükk szívében valósul meg, és a környezettudatos beruházásnál alapvető szempont volt, hogy a megépülő park teljes összhangban legyen a természettel.  

Alig három hét múlva a nagyközönség is birtokba veheti az Avalon Park első ütemében elkészülő szórakoztató elemeket, így az Európában is egyedülálló erdei elektromos gokart pályát, és az izgalmas és különleges egyedi játszóelemekkel felszerelt hatalmas kültéri Maya Játszóparkot, valamint a fák között kialakított műfüves futsal pályát.
A 100 %-ban környezettudatos beruházás szíve és lelke a finn HONKA, más néven „lélegző fa” technológia, ami a park minden épület-egységében fellelhető. Az Avalon Parkban HONKA technológiával épül a négy csillagos Superior hotel, a 15 rönkház apartman, de a már az első ütemben elkészülő épületek, így a konferenciaközpont, az elektromos gokart pálya központi épülete, valamint a Sörház és a futsal öltözők is ugyanolyan stílusban készülnek el.
Vajon miben rejlik a különleges HONKA rönkház technológia világhíre?
A HONKA finn technológiával épülő rönkházak esetében a gerendaházakhoz kizárólag a különleges tulajdonságokkal rendelkező északi fenyőt használják, amely Finnországban az extrém időjárási körülmények között igen lassan növekedik, éppen ezért sűrű évgyűrűinek köszönhetően rendkívül ellenálló és rugalmas. Ezek a tulajdonságai teszik lehetővé, hogy építőanyagként elsőrangú lehet, ráadásul hőszigetelő képessége is jobb a délebbi régiókban kitermelt fenyő fajtákéknál.
Az Avalon Park valamennyi épületében érezni az erdő friss illatát!
Amint belép az ember egy gerendaházba, azonnal érezhető a módszer különleges biológiai hatása. A gerendák mikro celláinak köszönhetően a lakótér klímája természetes alakul ki, ráadásul a tömör fa meleg kisugárzása kedvező hatást gyakorol a vendégek közérzetére. Ellentétben a többi építőanyaggal, a fa „lélegzik”. Ez azt jelenti, hogy mindkét irányba nyitott a diffúzióra, mert több milliárd apró, nyitott cella biztosítja a levegő molekulák bejutását a belső helyiségekbe. Ezzel egyidőben a belső helyiség falainak hőmérséklete igazodik a helyiség belső hőmérsékletéhez, meleget áraszt. A gerendafalak automatikusan szabályozzák a belső tér páratartalmát is. A túl magas páratartalom esetén magukba zárják, felveszik a levegő magas páratartalmát, míg alacsony páratartalom esetén leadják azt. A fa elektrosztatikus tulajdonságai miatt nem töltődik fel statikus elektromossággal, így a por nem tud keringeni a levegőben. A HONKA házak ezen tulajdonságait különösen azok tudják értékelni, akik valamilyen allergiás panaszokkal küzdenek, vagy éppen allergiásak a poratkákra. A rönkházak masszív faszerkezete nemcsak meleg és kellemes atmoszférát teremt, de mind a szerkezet, mind a borító réteg anyagait elővigyázattal válogatják, hogy élettanilag és esztétikailag is nyugtató légkört biztosítsanak. Így ezekben az épületekben – akárcsak a tiszta levegőjű Avalon Parkban – könnyen fel lehet lélegezni!
Kenyától Kanadán át Azerbajdzsánig több mint 50 országban találhatók ezzel a finn módszerrel és alapanyaggal épült házak, azonban Európában a miskolctapolcai Avalon Park – a több mint 20 különböző egységből álló épületegyüttesével – a vállalat második legnagyobb honka rönkház komplexuma. Ez az építési technológia számos híresség – közöttük Forma 1-es pilóták, politikusok, sőt híres énekesek – körében is igen népszerű.
Az Avalon Park első ütemének átadása után, június 14-étől a „lélegző fa” különleges atmoszférája mindenki számára megtapasztalható, akár a Sörkertbe, akár az erdei elektromos gokart pályánkra, akár a Maya játszóparkba látogat el majd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek