2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Lassú apadás, átázott töltések, tengerré változott vidék

Lassú apadás, átázott töltések, tengerré változott vidék

Lassú apadás, átázott töltések, tengerré változott vidékApadnak megyénk folyói, de az átázott töltések miatt még mindig jelentős védekezési munkák zajlanak Edelényben. Most Ónodon a legkritikusabb helyzet, a település közelében ugyanis összeért a Sajó és a Hernád, tengerré változtatva a környéket.

Most Ónodon a legkritikusabb helyzet, a település közelében ugyanis összeért a Sajó és a Hernád. Éjszaka egy embert kellett kitelepíteni.
A Sajón, a Bódván és a Hernádon is apadás indult meg, de ez elhúzódhat, ugyanis Szlovákiában, a vízgyűjtő területen tegnap és ma is jelentős csapadék hullott, ami akár újabb árhullámot indíthat el a folyókon.
Ma elsősorban Muhi, Köröm, Bőcs, Berzék, Ónod és továbbra is Ócsanálos, Edelény van veszélyben, de csütörtökön várhatóan már a Bodrog is eléri a harmadfokú árvízi készültségi szintet, ami azt jelenti, hogy a borsodi kritikus helyek mellett már Zemplénben is kiemelten oda kell figyelni az árvízi helyzetre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…