2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Különleges filmmel üzen a Diósgyőri vár

A Diósgyőri vár legújabb kisfilmje reményt sugároz, és szeretne rávilágítani arra, hogy most lehetőségünk van olyan értékeket felfedezni, amelyek eddig talán rejtve maradtak előttünk. A várat és a Bükk természeti környezetét bemutató képsorok arra ösztönöznek, hogy nyerjünk erőt ebből az időszakból, hiszen hamarosan újra felfedezők lehetünk és ez a középkori vár olyan kincseket tartogat még, amelyekre érdemes lesz újra rácsodálkozni. Kitartás, empátia, szolidaritás – jó lenne ezeket az értékeket akkor is megőrizni, amikor minden visszatér a régi kerékvágásba.

Igazi összefogással, miskolci alkotók közreműködésével jött létre a Diósgyőri vár filmje, ahol mindenki az első hívó szóra csatlakozott, hogy segítsen megmutatni a Bükk ölelésében fekvő középkori palota, a kultúra és a történelem értékeit, ugyanakkor üzenjen, hogy találjuk meg belső erőforrásainkat, hiszen „erősségeink minden időben tanítanak és láttatnak”. A most előtérbe került értékek pedig jó lenne, ha velünk maradnának akkor is, ha majd minden a régi lesz… A film szövegét Papp Endre a Miskolci Nemzeti Színház színművésze tolmácsolta. A forgatást és vágást pedig a miskolci Vision Stúdió végezte, aki a Diósgyőri vár több filmjét is jegyzi.

A királynék vára a kultúra támogatására kéri a látogatókat. Arra buzdít mindenkit, aki teheti, vásárolja meg most online várbelépőjét, amely a vásárlástól számított 15 hónapig érvényes. Ez az összeg a jelenlegi helyzetben nagy segítséget jelent, emellett arra ösztönözhet bennünket, hogy készüljünk a jövőbeni élményekre, lelkesedéssel várjuk az időt, amikor újra felfedezők lehetünk. „Amikor újra szárnyára kap bennünket a szél… visszatérünk!”

A kisfilm megtalálható a vár hivatalos facebook oldalán és youtube csatornáján. Ezen kívül más videótartalmak is megtekinthetőek az oldalakon a Diósgyőri vár népének főszereplésével, de egy egyedülálló gasztronómiai videósorozat is indult, amelyben dr. Lovász Emese régész középkori recepteket mutat be az érdeklődőknek.

https://www.youtube.com/watch?v=7ifc1dGg1rk

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…