2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Különleges Cserkészkarácsony a Miskolci Városházán

Miskolcra érkezik először a Betlehemi Láng Bécsből, és innen jut el az ország összes cserkészközösségébe.
Az ünnepség 2017. december 17-én, a Szent István téri 3. gyertyagyújtás után kb. 16.30 órától kezdődik a Városháza dísztermében.

A cserkészeket a város részéről Dr. Kiss János alpolgármester köszönti.

Az ENSZ 1986-ot a béke évének nyilvánította. Egy osztrák cserkészcsapat ötlete alapján a béke szimbóluma, a Betlehemi Láng lett. Azóta évről évre egy-egy osztrák cserkész indul Jézus születésének helyszínére Betlehembe, hogy a jászol helyén épült templomban, a Születés Bazilikában található örökmécsesből lángot vegyen, amely lámpásba zárva, repülővel érkezik Bécsbe. Ott ünnepség keretében veszik át a lángot a nemzetek, országok cserkészküldöttségei. Ezt követően adják kézről-kézre a világ és Magyarország legnagyobb ifjúsági mozgalmának tagjai, a cserkészek, hogy elvigyék otthonaikba, közösségeikbe, és ott karácsonyig folyamatosan égjen.

Idén 31. alkalommal gyújtják meg a cserkészek a Betlehemi születés templomában a lángot, és juttatják el a világ minden pontjára – a magyar cserkészek pedig a kommunista diktatúra vége és a szövetség újjáalakulása óta 27. alkalommal fogadják.

A Betlehemi Láng miskolci fogadásán a II. Észak-magyarországi Cserkészkerület (Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye) csapatai vesznek részt. A II. Cserkészkerületben 16 csapatban 600 cserkész tevékenykedik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek