2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Kriza Ákos: miskolci fejlesztések kerülnek kormányülés elé

Miskolc fejlesztési elképzelései, a munkahelyteremtés, a közrend és a közfoglalkoztatás egyaránt szóba került azon a csaknem kétórás négyszemközti megbeszélésen, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök folytatott Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármesterével a kormányfő csütörtöki, miskolci látogatásán, és amelyről a városvezető pénteki sajtótájékoztatóján számolt be.

A közmunkaprogramok koncentrált helye lesz Miskolc, a város egyik legfontosabb feladata a munkahelyteremtés – mondta a polgármester, hozzátéve: elsődlegesek a munkából szerzett jövedelmek, a kormány pedig minden segítséget meg ad ahhoz, hogy egyre többen kapjanak lehetőséget a közmunkaprogramokban.

A közbiztonság helyzetének javítása is szóba került a miniszterelnök és a polgármester megbeszélésén, ezzel kapcsolatban Kriza Ákos azt mondta: több rendőr kerül Miskolcra. Orbán Viktor támogatta, hogy a borsodi megyeszékhelyen több közterület-felügyelő teljesítsen szolgálatot, erősítsék hatósági jogkörüket, ami a kormányzat prioritása is – tette hozzá a városvezető.
Mint mondta, találkozójukon Miskolctapolca turisztikai fejlesztése és a belváros fejlesztése is napirenden volt.

Ez utóbbi kapcsán Miskolc leendő főterének, a Szent István térnek a kialakítására fókuszál a városvezetés – tette hozzá Kriza Ákos.

Szerepelt a megbeszélésen a közlekedés, ezen belül a villamos- és a közúti, valamint tehermentesítő utak fejlesztési projektjei. Közölte, hogy ezek hamarosan a kormány elé kerülnek, mivel tízmilliárdos beruházásokról van szó.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek