2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kriza Ákos: „Lakatos Miklós állításai teljes mértékben abszurdak!”

„Újból kijelentem, az önkormányzatnak nem volt, nincs, és nem is lesz az én polgármesterségem idején semmiféle fekete kasszája, fekete bőröndje” – szögezte le határozottan hétfői rendkívüli sajtótájékoztatóján Kriza Ákos polgármester, aki beszámolt a Lakatos Miklós vádaskodása kapcsán elindított belső vizsgálat eredményeiről is.


– Súlyos vádakkal illetett engem egy nyíregyházi roma vállalkozó a 2014-es választási kampány kapcsán – kezdte a sajtótájékoztatót Miskolc polgármestere. Kriza Ákos hozzátette: mivel személye mellett az önkormányzatot is fókuszba állította Lakatos Miklós, ezért vizsgálatot rendelt el a hivatalban.

– Elsőként nézzük, milyen kapcsolatba kerülhettem a vállalkozóval, aki a közösségi oldalamon 2014. július 26-án 19 óra 17 perckor jelentkezett be. Nálunk van ennek egy rendje, egy kollégám kezeli a facebook-oldalt, s a szokásos sablonválaszt adta – ismertette.

– Ismét elmondom: személyesen nem láttam, nem találkoztam, nem beszéltem soha Lakatos Miklóssal! – hangsúlyozta Miskolc polgármestere. Kriza Ákos hozzátette: ebből következik, hogy sem ő, sem az önkormányzat nem volt, és nincs is semmiféle jogviszonyban a nyíregyházi vállalkozóval.

– Állításai teljes mértékben abszurdak! Újból kijelentem, az önkormányzatnak nem volt, nincs, és nem is lesz az én polgármesterségem idején semmiféle fekete kasszája, fekete bőröndje – szögezte le határozottan Kriza Ákos.

– Nézzük, mit derített ki a belső vizsgálat néhány óra alatt: nagyon könnyű ellenőrizni az autóhasználatot. Kiderült, hogy ilyen nevű személy nem használta a Miskolc város tulajdonában lévő autóparkot. Az önkormányzat pénzt soha nem adott Lakatos Miklósnak – hangsúlyozta a polgármester.

Hozzátette, az is kiderült, hogy Kovács Zsolt – aki kabinetvezető-helyettesként dolgozott az önkormányzatnál, és döntően romaügyekkel, illetve a romák munkába állásának segítésével foglalkozott –, feladatköre kapcsán találkozhatott Lakatos Miklóssal az önkormányzat épületében.

– Kérem a média munkatársait, nézzenek utána az illető hitelességének, mert a politikai életbe notóriusan visszatérő személlyel állunk szemben, aki annak idején részt vett Veres János és Csabai Lászlóné kampányában is. Jelen pillanatban – amiről én tudok – három feljelentés van ellene, ma reggel én tettem a negyediket, rágalmazásért – zárta a polgármester.

Kujan István

Fotó: F. Kaderják Csilla

Forrás:MINAP.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek