2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Kriza Ákos emberei jegyzőkönyveket és szerződést hamisítottak a Miskolc Holdingban

A Miskolc Holding Zrt. Felügyelőbizottságának döntése alapján a Miskolc Holding Zrt. feljelentést tesz hamis magánokirat felhasználásának vétsége és csalás bűntette miatt.
Minden jel és bizonyíték arra mutat, hogy Szélyes Domokos prémiumkifizetése érdekében a Miskolc Holding Zrt. előző vezetése több dokumentumot is meghamisított, aminek segítségével közel ötvenmillió forinttal akarták Kriza Ákos és az előző városvezetés emberei megrövidíteni a miskolciakat 2019-ben.
Jegyzőkönyveket és szerződést hamisítottak annak érdekében, hogy jogosulatlanul jussanak hozzá több tízmillió forinthoz, hogy a milliós fizetés mellé tízmilliós prémiumot vihessen haza Kriza Ákos embere és bizalmasa, Szélyes Domokos.
Szélyes Domokos 2010. december 10. napja óta a MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. vezető tisztségviselője volt. A MIK Zrt. 2017. április 30. napi dátummal beolvadt a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt.-be, így Szélyes Domokos már a Miskolc Holding Zrt.-ben dolgozott tovább 2017. május 1-től gazdaságfejlesztési, ingatlangazdálkodási beruházási és műszaki vezérigazgatói kinevezése és 2017. május 9. napján létrejött munkaszerződése alapján, egészen a 2019. november 18. napi keltezésű azonnali hatályú felmondásáig.
A Miskolc Holding Zrt. Igazgató Tanácsa 2017. május 10-re dátumozott határozatban döntött arról, hogy 5 éven belül rendezni kell a tagvállalati vezetők 2014-2015-ös években ki nem fizetett prémiumát. A Holding informatikai rendszerének automatikus mentései szerint a 2017. május 10-re dátumozott dokumentumot 2019. augusztus 31-én hozták létre 14 nappal a választások előtt, azt azonban már a választások után vették észre, hogy Szélyes kimaradt a kedvezményezettek köréből, hiszen ő 2017. május 10-én már nem volt tagvállalat-vezető. A Holding előző vezetése, hogy megoldja a problémát, több évre visszamenőleg meghamisította a jegyzőkönyvet, hogy a határozat ne csak a tagvállalat-vezetőkre, hanem Szélyes Domokosra is vonatkozzon. De még ezt sem sikerült tökéletesen kivitelezni, ugyanis elfelejtették, hogy a Holding teljhatalmú ura és Kriza Ákos első embere, Pálffy Kinga aláírása önmagában nem elég a megállapodásra, ezért módosították a dokumentumot úgy, hogy azon aláíróként Vécsi György, a Miskolc Holding Igazgatóságának elnöke is szerepeljen, mivel május 10-én már
Vécsi volt Szélyes munkáltatója.
A meghamisított dokumentumok alapján Szélyes Domokos 2019. december 30. napján„munkáltatói jognyilatkozatokra” hivatkozással összesen 46.807.890 Ft összegű prémium kifizetésére szólította fel az új Holding-vezetést. A Holding és a városvezetés megtagadta a kifizetést és teljes körű vizsgálatot rendelt el, amely feltárta a fenti cselekményeket.
A szándékok és a cselekmények világosak: hamisítottak és csaltak Kriza Ákos emberei, hogy még több és még több pénzhez jussanak.
A Holding Informatikai rendszerének tanulságai szerint az elkövetők eredeti dokumentumokat a gépekről törölték, de az automatikus mentés és visszaállítás után nem csak egy bűncselekménysorozat rajzolódik ki, hanem Kriza Ákos és az előző városvezetés embereinek
jelleme is.
Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület
MSZP, DK, Párbeszéd, Padtársak, Momentum, LMP, MMM, JOBBIK.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek