2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Köztisztviselők a klímaváltozás ellen

A miskolci önkormányzat 11 gyümölcsfát nyert az energiamegtakarítási versenyen, melyeket a város óvodái számára ajánlanak fel.

„Spórolunk@kiloWattal – Munkahelyi EnergiaKözösségek” címmel új energiamegtakarítási projektben vesz részt Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata. A projekt célja, hogy a közszféra dolgozói energiatudatosabban éljenek és szokásaik megváltoztatásával csökkenthessék munkahelyi – valamint igény esetén otthoni – energiafelhasználásukat.
A projektben 9 EU-s országban 180 középület mintegy 9000 dolgozója méretteti meg magát az egyéves verseny alatt. A kérdés az, hogy ki tudja a legtöbb energiát megtakarítani az előző év fogyasztásához képest.
A magyar partner a projektben a GreenDependent Intézet. Magyarország mellett Ausztria, Belgium, Egyesült Királyság, Franciaország, Lettország, Olaszország, Németország és Svédország közszolgái versenyeznek egymással 2016 márciusa és 2017 februárja között.
Miskolc Város Polgármesteri Hivatala sikeresen szerepelt az első megmérettetésen.  Mindkét kategóriában (50 fő alatti és feletti épületek) dobogós helyen végeztünk. A Hivatal Petőfi utcai épülete I. helyezett lett 100 %-os teljesítménnyel, míg a Városház téri épülete a III. helyen végzett 51,8 °-os részvételi aránnyal. Ezzel az eredménnyel 11 őshonos gyümölcsfát nyertünk, amelyet miskolci óvodáknak juttatunk el szeptemberben.
A miskolci Energiaközösség tagjai abban bíznak, hogy a kezdeti lelkesedés megmarad és továbbra is sikerül motiválni, ösztönözni a munkatársakat, ezáltal is jó példát mutatva.
A Hivatal dolgozói számára Energiatakarékossági Ötletládát  helyeztünk el, ebben gyűjtjük a dolgozók javaslatait, véleményét.
Több érdekes összejövetelt – többek között energiatakarékossági tájékoztatókat,  kirándulást   és  rajzpályázatot, kreatív-versenyt is –  szervezünk  a versenyév alatt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek